Новини от област Стара Загора и България

Инвестиция

"Мастерхаус" инвестира 7,5 млн.лева в нов хипермаркет в Казанлък

5787 10/12/2021 14:37 Икономика Бизнес
Мастерхаус инвестира 7,5 млн.лева в нов хипермаркет в Казанлък
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Това е първата инвестиция на утвърдената търговска верига извън Бургаски регион

Веригата строителни хипермаркети „Мастерхаус“ стартира първата си инвестиция извън регион Бургас. Тя ще изгради нов хипермаркет в Казанлък с инвестиция от 7,5 млн.лева. Това е най-голямата инвестиция за изминаващата 2021 г. в Града на розите.
Хипермаркетът ще бъде разположен на площ от 5 611 кв.м. – търговска сграда с изнесен строителен център и открит склад. Предвидени са 78 паркоместа.

В Казанлък собственикът на „Мастерхаус“ – фирма „Бошнаков“ ЕООД ще разкрие 64 нови работни места. По план завършването на строежа да стане в края на юни 2022 г. Строителният магазин в Казанлък ще разполага с над 50 000 артикула – строителни материали, продукти за бита, ремонта, градината, интериорните и екстериорни решения„ модерен строителен център, прилежащи открити и закрити складови площи с най-модерно оборудване.
Проектът на хипермаркета е дело на арх. Димитър Мандов, който е родом от Казанлък. Изпълнител на проекта е фирма „Артел“ ЕООД,която е изградила всички обекти на фирмата до момента.

Първа копка Инвеститорите – семейство Бошнакови направиха първа копка на строителния си обект. Изборът им да изберат Казанлък за първия си обект извън морския регион, показва висока оценка за работата на казанлъшката общинска администрация, която своевременно реагира и съдейства за преминаването на всички процедури и документи за разкриване на строителната площадка“, отбеляза в приветствието си към инвеститорите кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя изтъкна доброто партньорство на Казанлък с Община Бургас. „Искам да успокоя и собствениците на хипермаркети в Казанлък: Уважаеми казанлъчани, уважаеми инвеститори, това е една оценка, че тук има развитие в строителния бранш, има работа за всички!“, заяви Галина Стоянова. Тя пожела бързо строителство, скорошно отваряне на хипермаркета, здраве и успех. От страна на инвеститорите, Марина Бошнакова аргументира избора на Казанлък така: „Казанлък е международен център на индустрията и туризма, с ясна визия за съвременно европейско развитие.“ Тя подчерта, че те компанията присъства 30 години на българския пазар.

Кои са Бошнакови и Мастерхаус През 1991 г. Павел Бошнаков основава фирма „Бошнаков“ ЕТ. Стартира с търговия на едро с бои и химикали от Оргахим Русе. Доставя стока на всички държавни магазини в Бургас- Нар Маг и Топливо. Наема малък склад и прави магазин, в който се продават само бои и балатуми. През 2002г Бошнаков построява първия си магазин за строителни материали. В него инвестира 1 млн. 800 хил.лева, като ползва банков кредит и залага жилище. Бизнесът потръгва и след 3 години Бошнаков решава да разшири бизнеса си. Купува земя до Слънчев бряг и изгражда втория си магазин, който е три пъти по-голям от бургаския с обща търговска площ – 6 000 кв.м. Инвестицията в него е около 2 млн. 500 хил.евро. Там фирмата предлага освен строителни материали и стока, необходима за обзавеждане на ресторанти и хотели, черно-бяла техника, тъй като строителството в курорта е забранено през летния сезон. През 2011г построява третия си магазин в Приморско. Там купува 25 дка земя, като новия магазин е еднотипен с този в Слънчев бряг за горе долу същата инвестиция. През 2014 г построява и магазина в Айтос. Там инвестицията в земя и сграда е за 3 млн.лева. Най-печеливши днес са магазините на компанията в Бургас и Слънчев бряг, казват семейство Бошнакови.

През 2017 г. собственикът открива модерен Строителен център с шоурум, който има за цел да покаже новостите в строителството и да даде информация на клиентите. Следва инвестиция от 680 000 лева в складова база в близост до магазина в Приморско.
Българската строителна верига успява да отговори на предизвикателствата на всички чуждестранни вериги през годините, да развие и модернизира бизнеса си.

Дълги години Павел Бошнаков е основен спонсор на футболния отбор „Нефтохимик“ в Бургас, както и спонсор на волейболния отбор на Бургас.
Фирма „Бошнакови“ ЕООД се развива в крак със съвременните тенденции в сферата на търговията и софтуерната обезпеченост. Електронният им магазин MASTERHAUS Online е един от първите строителни интернет магазини. Компанията си поставя за цел увеличаване на пазарния си дял и стъпване на нови пазари чрез разширяване на веригата MASTERHAUS.

Коментари към новината

Още новини от Икономика