Новини от област Стара Загора и България

Временно спира достъпа до електронната система за прием в детските градини в Стара Загора

Временно спира достъпа до електронната система за прием в детските градини в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Временно ще бъде спрян достъпът до електронната платформа за регистрация и редакция на заявления за участие в класиране за постъпване в детски градини, яслени групи в детски градини и детски ясли преди настъпващите Коледни и Новогодишни празници.
От 24.00 часа на 23.12.2021 г. до 12.00 часа на 05.01.2022 г. системата ще бъде затворена за регистрация на нови заявления и за редакция на съществуващите заявления на некласираните деца.

Според Правилата за прием в детски градини регистрирането на заявления за участие в класиране е за всяка календарна година (регистрирано заявление през предходната година се заличава и ако детето не е прието, в началото на новата календарна година трябва да се регистрира с ново заявление и с нов входящ номер).

На 05.01.2022 г., 12:01 часа Системата ще бъде отворена за регистрация на нови заявления.
През 2022 година ще може да се регистрират заявления за прием в детски градини и за децата, които през нея навършват 3 години, т.е. родените през 2019 година.
Графиците за предстоящите през 2022 г. класирания за детски градини и яслени групи в детски градини са публикувани в специализирания раздел за прием в детски заведения на сайта на Община Стара Загора в меню „Класирания“.

Коментари към новината

Още новини от Образование