Новини от област Стара Загора и България

Ученик от Стара Загора спечели стипендия за високи постижения

Ученик от Стара Загора спечели стипендия за високи постижения
Divident.€U Divident.€U

Мирослав Минчев, ученик от 11 А клас на Професионална природо-математическа гимназия „Гео Милев“, спечели стипендия на Американска фондация за България в раздел „Природни науки“, съобщиха от училището.

Стипендията се дава за високи постижения в областта на природните науки на ученици от цялата страна. Младежът за втора поредна година получава високото признание.

Мирослав МинчевВ началото на месец декември негово изследване беше публикувано на английски език на първа страница във вестник „Аз-буки", в приложението за изследвания и научни статии точно в тази област.

Мирослав Минчев е носител на награда „Млада Загора“ за 2021 г. в направление „Наука и образование“. Тя му бе присъдена за постигнати призови места в национални олимпиади.

Той е старозагорският представител в Националния отбор по природни науки за IYNT, станал абсолютен шампион в Международния турнир на младите естествоизпитатели тази година.

Още от първия ден българският отбор, съставен от шестима от най-добрите гимназисти по физика, химия и биология, излезе на първо място в класирането.

След 6 квалификационни битки българите стигнаха заслужено до финала и спечелиха златото. Победата бе завоювана при конкуренция с 84 състезатели от над 10 държави.

Коментари към новината

Още новини от Образование