Новини от област Стара Загора и България

Двама отвлекли и проболи с нож мъжа от Бузлуджа заради скъпа вещ

Двама отвлекли и проболи с нож мъжа от Бузлуджа заради скъпа вещ
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Отвлеченият и завързан за дърво по пътя за Бузлуджа 34-годишен казанлъчанин е бил похитен от двама жители на близко до Казанлък село. Мотивът за саморазправата е спор между тримата за скъпа вещ, която разследващите отказаха за назоват на този етап. С.С. я откраднал и упорито отказвал да я върне, твърдят пред разследващите неговите похитители.

Това съобщиха на брифинг тази сутрин окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и директорът на областна дирекция на МВР старши комисар Николай Колев.

Въпросните двама похитители са на 20 и 25 години и са задържани. Срещу тях ще бъде повдигнато обвинение за отвличане и опит за убийство, но този акт все още се бави заради желанието на задържаните да бъдат представлявани от точно определен адвокат, който в момента бил зает с друго дело.

Отвлеченият 34-годишен жител на кв. "Кармен" в Казанлък С.С. беше открит онзи ден полугол, пребит и окървавен, със завързани ръце с тиксо и запушена уста, вързан за дърво край пътя към връх Бузлуджа. Пострадалият е бил открит от случаен турист, който подал сигнал до полицията. Откаран е по спешност в болницата в Казанлък, където лекарите установили по тялото му около 20 прободни рани, 7 от които в областта на корема. Състоянието му е стабилизирано след няколко часова операция, но животът му все още е в опасност. Приет е в болницата с тежка кръвозагуба. С.С. не е здравноосигурен.

Нападателите му го отвлекли, докато С.С. се разхождал по улицата. За разлика от него, двамата похитители нямат криминални регистрации преди това. С.С. е осъждан за кражби. Преди да го оперират в болницата пострадалият обяснил на лекарите, че е бил нападнат от непознати мъже при скандал в питейно заведение. Едва след операцията посочил имената на нападателите си. Те са задържани вчера в късния следобед.

От прокуратурата изказаха благодарност към криминалистите от Казанлък за бързите действия по разкриване на случая.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред