Новини от област Стара Загора и България

Регион Стара Загора

В две общини в региона учениците в горните класове учат присъствено

В две  общини в региона учениците в горните класове учат присъствено
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

От утре присъствено ще учат учениците от 5 до 12 клас в Павел баня

Поради намаляла заболеваемост от ковид, от утре присъствено ще учат учениците от 5 до 12 клас в Община Павел баня. В класните стаи са и големите ученици от Община Гурково. В тези две общини учениците учат присъствено, без да е необходимо тестване, тъй като заболеваемостта от ковид е намаляла до 250 на 100 000, съобщи Татяна Димитрова, началник на Регионалното управление на образованието.

В Частно училище „Елин Пелин“ в Стара Загора ръководството на учебното заведение е намерило начин да осигури тестове за учениците от 5 до 8 клас, така че те също ще учат присъствено. Според заповедта на здравния министър, тестването на учениците става два пъти седмично.
Изцяло в електронна среда учат учениците от 5 до 12 клас в общините Стара Загора, Опан и Гълъбово.

Учениците от 5 до 12 клас в 6 общини от областта учат на ротационен принцип – Казанлък, Мъглиж, Чирпан, Николаево, Братя Даскалови и Раднево.
В насоките на МЗ е записано, че класовете могат да се върнат в училище и да учат присъствено и  ако 50% от учениците са ваксинирани или със сертификат. Такива класове няма до момента в регион Стара Загора, съобщават от РУО.
Всички ученици в началните класове в областта учат присъствено. За целта са осигурени необходимите тестове.

Коментари към новината

Още новини от Образование