Новини от област Стара Загора и България

Хирурзи спасиха живота на мъж, прободен в корема и вързан за дърво край Бузлуджа

Хирурзи спасиха живота на мъж, прободен в корема и вързан за дърво край Бузлуджа
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Мъжът е открит завързан и гол в безпомощно състояние край пътя за връх Бузлуджа

Окръжна прокуратура – Стара Загора образува досъдебно производство за опит за убийство на мъж, открит в безпомощно състояние в подножието на връх Бузлуджа.

Мъжът е бил открит завързан за дърво край пътя за връх Бузлуджа вчера около 17 часа от минаващи в близост хора, които сигнализирали в полицията. Пристигналите на място полицаи установили, че завързаният мъж е в безпомощно състояние, окървавен, със завързани с тиксо ръце и запушена уста. Той е откаран незабавно от екип на Спешна медицинска помощ в общинската болница в Казанлък, където лекарите установяват, че пострадалият има нанесени 7 прободни рани в областта на стомаха.

Следва спешна животоспасяваща операция, която продължава няколко часа. Въпреки голямата загуба на кръв и опасни наранявания от намушкването, хирурзите от казанлъшката болница успяват да изведат пациента си извън опасност за живота му.

Досъдебното производство е за престъпление по чл. 115 във връзка с чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс - опит за убийство.

Установена е самоличността на пострадалия - С. С., на 34 г. и живее в казанлъшкия квартал "Кармен". Той е криминално проявен, бил е задържан и осъждан за кражби.

Провеждат се активни действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия, насочени към установяване на извършителя и причините за деянието. Извършен е оглед на местопроизшествието, предстои да бъде изготвена съдебномедицинска експертиза, която да определи степента на причинената телесна повреда.

Действията по разследването продължават и в момента.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред