Новини от област Стара Загора и България

Прокуратурата разследва умишлен палеж на румънския автобус в Хаинбоаз

Прокуратурата разследва умишлен палеж на румънския автобус в Хаинбоаз
Divident.€U Divident.€U

Районната прокуратура в Стара Загора образува досъдебно производство за пожар в румънския автобус, който снощи катастрофира в Прохода на Републиката.

Инцидентът се случи малко след 18 часа, когато по време на движение в района на с. Пчелиново в посока от Велико Търново към Гурково в товарния отсек на автобуса лумват пламъци. Водачът, румънски гражданин, е спрял аварийно и успял да излезе навън, защото пламъците бързо обхванали целия автобус. В него НЕ СА превозвани пътници. Няма пострадали хора или щети на други превозни средства.

Пожарът е затруднил движението в Прохода на Републиката, което по-късно е било възстановено.

В 18,36 ч. в РУ на МВР-Казанлък е получено съобщение за възникналия пожар. На място е изпратен дежурен полицейски екип, извършен е оглед на местопроизшествие в присъствието на автоексперт и служители от пожарната.

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за това, че на 29 ноември 2021 г. в Прохода на Републиката, общ. Гурково, е било запалено имущество на значителна стойност - моторно превозно средство - автобус, марка „Волво“, с румънска регистрация, собственост на румънска фирма – престъпление по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

И към момента продължават действията по разследването.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред