Новини от област Стара Загора и България

Равносметка

ГЕРБ отчете добри изборни резултати в Стара Загора

12186 26/11/2021 15:33 Политика Избори 2021
ГЕРБ отчете добри изборни резултати в Стара Загора
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Основните приоритети на избраните депутати ще бъдат свързани с комплекса "Марица изток", образованието и технологиите

ПП ГЕРБ отчете пред медиите добри резултати от изборите на 14 ноември. В пресконференцията се включиха областният председател на предизборния щаб Радостин Танев, общинският председател Емил Христов, водачът на листата Красимир Вълчев, както и останалите двама депутати, които влизат в НС – Маноил Манев и Илиана Жекова.

От ръководството на партията подчертаха, че са водили позитивна кампания, насочена към хората, която е дала добър резултат. Те допълниха, че ще бъдат конструктивна и активна опозиция в следващото Народно събрание.
На въпрос на Divident.EU дали отчитат своите грешки, предвид голямата разлика в резултата между тях и първата политическа сила в Стара Загора, както и на президентските избори, областният председател на предизборния щаб Радостин Танев отговори: „ Ние сме направили анализ за грешките си, взели сме решение. В тази кампания ГЕРБ беше една от най-активните политически сили и показа, че има твърд електорат“. Според Танев кандидат-президентската двойка, подкрепяна от ГЕРБ се е справила добре и е показала коренно различен начин на водене на кампания, на политика.

Радостин Танев поздрави победителите на изборите и на структурите на ГЕРБ, които според него са работили добре и екипно.
Красимир Вълчев съобщи, че ГЕРБ в Стара Загора остава ангажирана с местните приоритети на региона и депутатите ще работят активно по тях. Средносрочното бъдеще на комплекса „Марица изток“ остава сред основните приоритети на местните депутати. Акцент в работата им е също образованието и технологичното развитие на регион Стара Загора.
Вторият в листата – Маноил Манев съобщи, че ГЕРБ ще провежда седмични срещи с общинските съветници и кметовете на общините в региона и ще се стреми да съдейства за изпълнението на основните приоритети и посоки на развитие, които си поставя всяка една община в регион Стара Загора.

Най-спешната задача на 47 –то НС според Красимир Вълчев е приемането на бюджета за 2022 г., защото от него зависят компенсациите на засегнатите от пандемията сектори. Само за училищата и детските градини ще са необходими допълнително 250 млн. лева за отопление и храна“ – добави той и определи действията на служебните министри на образованието и науката и на здравеопазването като подигравка с учениците и техните родители. Красимир Вълчев каза, че в 46-ото Народно събрание предложението на ГЕРБ да бъдат осигурени средства за тестове е било отхвърлено с пренебрежение, а сега такива се търсят, за да могат учениците да се върнат в класните стаи.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика