Новини от област Стара Загора и България

Президентски избори 2021

ДПС ще разчита на мъдростта на избирателите си при избора на президент в неделя

ДПС ще разчита на мъдростта на избирателите си при избора на президент в неделя
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Избирателят на ДПС е много мъдър и ще направи правилния избор за президент на втория тур на изборите, като избере този, който максимално се доближава до очертания от кампанията на ДПС профил. Това каза днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който направи изявление за взетите решения от Централното оперативно бюро за втория тур на президентските избори.

„Според оценката на Националното оперативно бюро тези избори за президент са изключително важни. Нашата кампания беше такава, че очертахме очаквания профил на президента. Според нас президентската институция трябва да бъде обединител на нацията и на всички български граждани, да бъде стожер на Конституцията, законността, полето за съгласие по време на кризи и през нормално време, лице на държавността и лице на държавата пред света, власт на национално обединяващи каузи“., каза в изявлението си Карадайъ. Въпреки настояването на журналистите, той не пожела да обяви името на кандидата, който според него се доближава най-много до тези характеристики.

Лидерът на ДПС повдигна в изявлението си и въпроси, касаещи работата на ЦИК. Обяви, че има избирателни секции, в които контролите не се засичат с действителните гласове.
„По колко часа са чакали СИК в чужбина докато си подадат документите в ЦИК? Как са приети протоколите, без да се засичат контролите? Колко са на брой протоколите с пропуски?“, попита Карадайъ.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика