Новини от област Стара Загора и България

Продължават оставките заради изборните резултати

Продължават оставките заради изборните резултати
Divident.€U Divident.€U

Корнелия Нинова подаде оставка

Корнелия Нинова подава оставка като лидер на БСП. Това съобщи самата тя на пресконференция. Причината за решението ѝ е резултатът на столетницата от вота в неделя, който Нинова определи като „катастрофален”. 

„Поемам цялата отговорност, не обвинявам никого. Вината е само моя и тя е, че мълчах. Поемам я като подавам оставка като председател на Българската социалистическа партия”, обяви Нинова.

По думите на Нинова машинният вот е затруднил избирателите на БСП, особено по-възрастните от тях. „Разбира се, че и COVID кризата се отрази и много хора се уплашиха да отидат да гласуват”, заключи председателят на столетницата. 

 „От вчера една група в БСП ми иска оставката. Тя не ме впечатлява - това са хора, които пет години го правят. Така наречената вътрешна опозиция”, каза Нинова. Тя  допълни, че членове, симпатизанти и подкрепящи не искат тя да се оттегли. 

Вчера лидерът на "Да, България" Христо Иванов и цялото ръководство на партията също подадоха  оставка. Това обяви самият Иванов във Facebook.

"На Изпълнителен съвет всички се обединихме около мнението, че резултатът, който постигнахме на парламентарния вот в неделя, е изключително лош. Това е много сериозен удар по способността на ДБ да изпълнява мисиите и каузите, с които се е натоварила", заяви Иванов.

И ръководството на ВМРО подаде оставка след обявяването на все още неокончателните резултати от предсрочните парламентарни избори на 14 ноември. Това става ясно от съобщение на партията във Facebook страницата й.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика