Новини от област Стара Загора и България

Кирил Петков, ПП: Още днес влизаме в разговори с другите партии

Кирил Петков, ПП: Още днес влизаме в разговори с другите партии
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Още днес ще влезем в разговори с другите лидери на партии, като идеята е да направим нов процес на дискусия, защото вярвам, че има доста неща, които ни обединяват. Това каза в сутрешния блок на Нова ТВ един от лидерите на „Продължаваме Промяната“ – Кирил Петков. Той допълни, че вече се е чул по телефона с лидерите на евентуалните коалиционни партньори – Христо Иванов, Корнелия Нинова и Слави Трифонов и са провели първите си конструктивни разговори. Те, от своя страна са го поздравили за победата.

Лидерска среща ще има, но разговорите няма да бъдат на тема кое министерство за кого е, а за организиран процес, който да сплоти отборите още от самото начало, отбеляза Петков. Той допълни, че има идея да се направят работни групи и в тях да се съберат експертите на всички партии, които биха могли да бъдат коалиционни партньори в едно бъдещо правителство.

„За българския народ ще е ползотворно да чуе кои са политиките и че няма задкулисни сделки, а сме обединени от национална кауза", каза лидерът на ПП.
Вярваме, че имаме доста неща, които ни обединяват. Имаме много общи теми, включително и с ИТН”, обясни още Петков.

По две цели дебат няма да има - смяната на Иван Гешев като главен прокурор и превръщането на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) в работещ орган. "Вярвам, че не трябва да има крадец в България, който използва неправомерно публични средства и се чувства безнаказан. Ако има лустрация, то това ще е лустрация на крадците", допълни лидерът на "Продължаваме Промяната".

 

Коментари към новината

Още новини от Политика