Новини от област Стара Загора и България

Успех

Старозагорска ученичка с медал от световно по информационни технологии

Старозагорска ученичка с медал от световно по информационни технологии
Divident.€U Divident.€U

Възпитаничката на ГПЧЕ "Ромен Ролан" Виктория Кабаиванова донесе бронзов медал за България от най-голямото световно ученическо състезание по информационни технологии. Дванадесетокласничката се класира трета в категория категория MS Excel на световния онлайн шампионат за Microsoft Office Specialist (MOS) за 2021 г.

В деветнадесетото издание на състезанието участваха повече от 200 000 състезатели от 108 държави. Ученици и студенти на възраст от 13 до 22 години се състезаваха с връстници, за да докажат уменията си в Microsoft Word, Excel и PowerPoint и завършиха с най-популярното състезание за технологични умения в Microsoft Office – и единственото, одобрено от Microsoft от създаването му през 2002 г.

Регионални състезания се проведоха по целия свят и 160 финалисти от 33 държави се класираха за финалния кръг на състезанието, проведен виртуално от 9 до 11 ноември т. г.
В категория Microsoft Excel® (приложения на Microsoft 365 и Office 2019) първото място грабна Ами Наказоно от Япония, втори е Хоакин Саул Ривера от Перу, а на трето място се класира старозагорката Виктория Желязкова Кабаиванова.
В заключителния кръг състезателите участваха в демонстрация на умения от две части. Първата беше 30-минутен изпит, а втората усъвършенстван тричасов изследователски проект, в който учениците изследват дадена тема, формулират мнение и представят своите заключения и изследвания в актив, подходящ за приложението на конкурса (доклад на Word, работна тетрадка на Excel или презентация на PowerPoint).

Microsoft Office Specialist е единственият официален признат от Microsoft сертификат за Microsoft Office в световен мащаб и служи като мощен инструмент за оценка уменията на учениците и подготовката им за прилагане на знанията им в реалния свят.
Следващата година Световното първенство за специалисти по Microsoft Office 2022 в Disney's Grand Californian Hotel ще се проведеот 24 до 27 юли в Анахайм, Калифорния.

Коментари към новината

Още новини от Образование