Новини от област Стара Загора и България

Готовност

2211 ученици от Старозагорска община се връщат утре в училище

2211 ученици от Старозагорска община се връщат утре в училище
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

2211 ученици от първи до четвърти клас в Старозагорска община ще се върнат утре в училище. Всички училища са получили от Регионално управление на образованието необходимите тестове, съобщи за Divident.EU началникът на отдел „Образование“ в Община Стара Загора – Станимира Димитрова. Учениците, които ще учат присъствено са малко повече от 50% от всички деца в начално училищна възраст в общината.

„Имаме готовност да командироваме медицинските специалисти от училищата, които не работят в момента- тези от професоналните и профилирани гимназии. Те ще подкрепят колегите си в училищата, в които се обучават ученици в начален етап.
Тестването на учителите ще стане преди тестването на децата“, обясни Димитрова.

В ОУ „Димитър Благоев“ в Стара Загора са създали стройна организация. Там имат готовност да посрещнат 140 малчугани от първи до четвърти клас, които ще се върнат в класните си стаи. Утре ще се тестват 138 от тях, тъй като 2 деца разполагат със зелен сертификат.
От първи до четвърти клас в Начално училище „Димитър Благоев“ учат общо 228 ученици. Само 1 клас няма да учи присъствено.
Учебното заведение е получило тестове от РУО, които ще стигнат до края на месеца.

„През утрешния ден учебните класове ще идват на училище стъпаловидно, така че всеки клас ще влиза по различно време. В класната стая ще бъдат класният ръководител, учителят от целодневната организация заедно с медицинския фелдшер на училището. Тримата в екип ще извършват тестването“, съобщи за Divident.EU директорът на ОУ Димитър Благоев – Жана Минчева.
Първият клас в Начално училище „Димитър Благоев“ влиза в класната стая по план в 8 часа, а последният – в 8,35 часа. Тестването ще се извърши в час на класа. От класните ръководители в училището само 2 нямат зелен сертификат. Те ще бъдат тествани с щадящи тестове преди учениците, съобщават от ръководството.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование