Новини от област Стара Загора и България

Стартира дарителска кампания в помощ на Диана, която беше блъсната от кола в Стара Загора

Стартира дарителска кампания в помощ на Диана, която беше блъсната от кола в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Дарителска кампания под надслов „С Диди съм…за крачка напред“ стартира в социалните мрежи. Целта е да се помогне с финансови средства на момичето, което пострада най-тежко при катастрофата край „Кауфланд“ в Стара Загора.
Животът на Диана Илева се преобърна на 1 октомври, когато 18-годишният Никола Михайлов блъсна с „BMW“-то си нея и още две нейни приятелки. За да бъде спасен животът на 23-годишното момиче се наложи ампутация на левия й крак.

„Предстои й рехабилитации след изписване от Пирогов, където е настанена. Ще й бъде поставена протеза на крака, която ще струва не по-малко от 100 000 лева. За целта Диана ще има и престой в специализиран център за рехабилитация. Необходима е не малка сума за тези интервенции и процедури, заради което стартирахме дарителската сметка с Обществен дарителски фонд“, коментира една от инициаторките на кампанията и близка приятелка на пострадалата – Рут – Констанс Койнарска.

Въпреки това младото момиче не губи дух и сега се нуждае от протеза, коментират близки и приятели. Сумата за закупуването й обаче е непосилна за тях и призовават всеки, който има възможност да помогне:
Ето и дарителската сметка:

Обществен дарителски фонд - Стара Загора ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА IBAN: BG72FINV915053BGN0DJ4E банков код: FINVBGSF Основание: дарение

 

Коментари към новината

Още новини от Общество