Новини от област Стара Загора и България

Полицейска операция

Правят проверки по сигнали за купуване на гласове в Стара Загора

Правят проверки  по сигнали за купуване на гласове в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, се провежда днес на територията на област Стара Загора. До момента са проверени 483 лица, съставени са 276 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР. Инспектирани са 23 заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити, както и четирима собственици на фирми.

Образувани са 10 проверки по сигнали за купуване на гласове и четири досъдебни производства по чл. 167 ал. 2 и ал. 3 от НК. В рамките на извършени процесуално-следствени действия са иззети веществени доказателства, относими към разследваните случаи. Материалите са докладвани на Районна прокуратура – Стара Загора.

В хода на полицейските действия са проверени 2586 МПС. Установени са 4 - обявени за издирване, разкрити са и 51 други престъпления. Задържани са 64 лица.
Припомняме, че специализираната полицейска операция започна на 3 ноември и ще продължи до 14 ноември т.г.. В нея са ангажирани в максимален обем полицейските сили, с които разполага ОДМВР – Стара Загора.Основната цел е противодействието на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред