Новини от област Стара Загора и България

Традиция и съвременност

Туристически район "Долината на розите" със собствен девиз, лого и стратегия за развитие

Туристически район Долината на розите със собствен девиз,  лого и стратегия за развитие
Divident.€U Divident.€U

Общо събрание на Организация за управление на туристическия район (ОУТР) „Долината на розите“ се проведе днес онлайн. Участие в срещата взе служебният министър на туризма Стела Балтова и членове на нейния екип. „За нас е отговорност и удоволствие да бъдем с Вас днес!“, поздрави тя участниците в срещата и подчерта, че да се даде тласък на съвременната форма за маркетиране на туристическите дестинации, каквато е ОУТР, е основен приоритет за министерството на туризма.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, в качеството й на председател на Управителния съвет на Организация за управление на туристически район „Долината на розите“ приветства колегите си от другите общини в туристическия район. Тя изрази удовлетворение, че в Деня на Свети Мина – закрилник на семейството Общото събрание се провежда при пълен състав: „Нашето семейство е много хубава кауза!“, заяви Галина Стоянова. Тя представи акцентите на Маркетинговата стратегия на туристически район „Долината на розите“ 2021 – 2024, а именно - да създава възможности за взаимодействие между местната власт, бизнеса, НПО и други институции за цялостен маркетингов продукт в района. Пред участниците в срещата тя съобщи, че предстои историческият паметник на Бузлуджа да бъде приобщен към визията за развитие на туризма в региона, тъй като вече има заповед на културния министър за статут на паметник на кулутрата от национално значение.

Единодушно Общото събрание одобри едноцветно лого на организацията с бял вариант и девиза на ОУТР: „Традиция и съвременност“.

Община Николаево се присъедини към туристическия район след пълното съгласие на останалите членове от 19 общини. Така и тя ще участва на първото публично представяне на конкретните възможности за туризъм на туриситческия район „Долината на розите“ през февруари месец 2022 година по време на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА“ в София.

От министерството на туризма заявиха готовност за съдействие за представяне на конкретни проекти, на базата на разработената и приета стратегия, за идната година.

На всички участници Кметът на Казанлък, председател на Управителния съвет на Организация за управление на туристически район „Долината на розите“ пожела „Здрава 2022 година, работеща за сдружението, да посрещнем приятелите си от чужбина!“.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм