Новини от област Стара Загора и България

Асен Василев: Само редовно правителство може да разследва къде са откраднатите пари на българския народ

Асен Василев: Само редовно правителство може да разследва къде са откраднатите пари на българския народ
Divident.€U Divident.€U

Един от лидерите на коалиция „Продължаваме промяната“ – финансистът и бивш служебен министър на финансите Асен Василев, разговаря с граждани в центъра на Стара Загора, които го затрупаха с въпроси на обявената среща пред шатрата на кандидат-депутатите на пешеходната зона до парк „5 октомври“.

Дошлите на срещата старозагорци поставиха пред Асен Василев въпроси за финансирането на малките населени места в областта. Те попитаха и защо младите хора на Стара Загора бягат към Пловдив и София, а не остават тук и как може да бъде решен този въпрос. Гражданите потърсиха отговор и на въпроса защо индустриалните зони край града стоят празни и възможно ли е Стара Загора изгради индустриална зона, която да привлече повече големи инвеститори.

Вече има предвидено финансиране по „Плана за възстановяване и устойчивост“ в размер на 800 млн. лева, което ще се използва за индустриални зони. Стара Загора може приоритетно да вземе пари, беше категоричен Асен Василев.

Основното е да се направи инфраструктура, както и градоустройство и регулация, така че идвайки един инвеститор, да може да в рамките на 6 месеца да си построи, каквото му е необходимо, а не да чака 2 години разрешителни.

Ако инвеститорът има сигурност, че влизайки тук, ще успее бързо да строи, той лесно ще реши да поеме по този път“, каза Василев.

По отношение на създаването на партия „Продължаваме промяната“, Василев каза: „Оказа се трудна задача. Наложи се да сглобяваме колелото докато го караме. Но истината е, че навсякъде откриваме млади хора, които са достатъчно смели, за да скочат в битката и които носят заряда, за да променим България към добро. Такъв е водачът на листата в Стара Загора - Радослав Рибарски, както и всички други млади хора от старозагорската листа“.

Тук бяха и вторият в листата, IT предприемачът Атанас Михнев, третият - икономистът Радослав Василев, юристите - адвокат Елена Нонева, нотариус Антония Коева и други от кандидатите за народни представители от област Стара Загора на „Продължаваме промяната“ .

Асен Василев посочи, че един от най-често задаваните въпроси от старозагорци е за бъдещето на комплекса „Марица Изток“. Според бившия финансов министър, създаването на паро-газова централа на територията на ТЕЦ 2 означава пари, хвърлени на вятъра. Според него комплексът може да бъде трансформиран по най-рационалния начин и да се изградят мощности от ново поколение, които да отговарят на всички необходими условия.

Ние, от Коалиция „Продължаваме промяната“ ще направим всичко възможно, за да се сформира редовно правителство след изборите, подчерта Асен Василев. „Единственото условие, което сме поставили е нашите партньори да имат волята като нас да спрат кражбите и да започнем разследване къде са откраднатите пари на българския народ“, допълни бившият финансов министър. От „Продължаваме промяната“ не биха се коалирали в бъдещия парламент с ДПС и ГЕРБ.
На въпрос защо избирателите да гласуват за новата формация „Продължаваме промяната“, Василев отговори така: „Ако на хората им харесва животът през последните 10 - 15 години, нека да заложат на старите партии. Ако не им харесва, нека да изберат партия, която дава шанс нещата в държавата да се променят. В нашия случай българите видяха в рамките на 4 месеца как действаме и какво правим. Обещаваме, че през следващите 4 години ще продължим да работим със същия ентусиазъм“.

„Силно се надявам този път да направим правителство. България е парламентарна република. Изкарахме от март до ноември без парламент, имаме една актуализация на бюджета и 2 промени на закони – това е за 9 месеца работа! Без парламент, нито един от проблемите на държавата не може да бъде решен. Затова първата ни задача е да конструираме редовно правителство на здрава основа“, допълни той.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари към новината

Още новини от Политика