Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

"Медина Мед" откри първия в страната EUROMASTER сервиз за гуми

2810 07/11/2021 11:00 Икономика Бизнес
Медина Мед откри първия в страната EUROMASTER сервиз за гуми
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Компанията за търговия с нови и регенерирани автомобилни гуми „Медина Мед“ разширява дейността си. От началото на 2022 г. тя ще стартира услуга по бързи ремонти на леки и тежкотоварни автомобили. Сред услугите са смяна на масло, накладки, акумулатори и други.

Новата дейност ще бъде внедрена на базата на ноу-хау от EUROMASTER.
Услугата става възможна, след като компанията откри наскоро първия по рода си в страната EUROMASTER сервиз.
Европейска мрежа EUROMASTER е изцяло притежавано дъщерно дружество на групата MICHELIN.

Новият сервиз за гуми в Стара Загора „Медина Мед & Euromaster“ в Стара Загора следва концепцията на франчайз партньорството. Сервизът е изграден в един от недовършените корпуси на бившия електронен гигант ДЗУ с изцяло собствена инвестиция. Помещението е закупено от „Медина Мед“ през 2017 г., като до момента е било използвано от фирмата за склад на гуми.

„Направихме цялостно преустройство, включително ново строителство, за да може сервизът да отговаря на всички европейски изисквания, обясни търговският директор на „Медина Мед“ Ивелин Панчов.

Корпусът вече е с изцяло нова фасада с площ от 2 000 кв. м. На 16 метра височина са издигнати 3 нови етажа. В новия сервиз се продават продукти от всички брандове, с които работи „Медина Мед“.

В новата база са заети над 25 души, като 8 от тях са новонаети работници, които ще минат специално обучение.

Европейската мрежа Euromaster има над 2270 сервиза за гуми в Европа. В Euromaster Group работят 10 700 служители, a бизнес оборотът на групата през 2020 г. е 1,7 милиарда евро. От тях 20% са от сервизни услуги и от продажбата на над 9 млн. гуми. Euromaster центрове има изградени в Австрия, Република Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Испания, Швеция, Швейцария, Турция, Обединеното кралство и България.

Сервизите „Медина Мед“ разполага с 3 сервиза в София, като през тази година компанията изгради регионален хъб за гуми на територията на столицата. „Медина Мед“ разполага с бази и в Пазарджик, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Добрич. Двата сервиза в Стара Загора – за леки и тежкотоварни, са обединени в новата сервизна база. От вчера, 4 ноември, отвори врати и нова база на „Медина Мед“ в Хасково. През следващата година компанията планира да открие още 2 нови сервиза в страната.

През 2019 г. „Медина Мед“ внедри иновативен за Балканския полуостров производствен процес за възстановяване на товарни и автобусни гуми, инвестирайки 7 млн. лева в разширяване на производството си.

Ковид кризата влияе и върху бизнес с гумите, най-вече върху веригата на доставки, казва Ивелин Панчов. Това, според него, налага бизнесът да бъде по-креативен и да отделя по-голям ресурс с цел осигуряване на по-големи наличности. „Тези, които са получавали до момента стоки от Азия, имат по-големи трудности. Ние имаме незначителен дял в продажбата на азиатски продукти. По тази причина не сме усетили толкова силно кризата с доставките“, обясни той.

Коментари към новината

Още новини от Икономика