Новини от област Стара Загора и България

Кандидатът за президент Мустафа Карадайъ: Изборите на 14 ноември са исторически за България

Кандидатът за президент Мустафа Карадайъ: Изборите на 14 ноември са исторически за България
Парламентарни избори 2021 Парламентарни избори 2021

Членове и симпатизанти на ПП ДПС днес посрещнаха централния предизборен лъч на движението в казанлъшкото градче Крън.

Сред официалните гости бяха председателят на ДПС и кандидат-президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент - Искра Михайлова, Юрхан Кючук – президент на АЛДЕ и евродепутат от ДПС, Атидже Алиева - Али – евродепутат от ДПС, както и 22-мата кандидат-депутати на Движението за права и свободи за Старозагорски избирателен район.

На сцената в центъра на Крън бяха представении 22–мата кандидат-депутати от листата на ДПС – личности с доказана експертиза, опит, младост, енергия и желание за промяна.

„Листата ни в Старозагорски избирателен район за пореден път е най-младата от всички кандидат-депутатски листи. Това са хора знаещи и можещи, умни“, каза пред избирателите третият в кандидат-депутската листа и председател на областния съвет на ДПС в Стара Загора - Шендоан Халит. Той подчерта в речта си, че предстоящите избори са жизнено важни за България. Те трябва да върнат усмивките на лицата на хората и страната да продължи по верния път на своето развитие.

Вторият в кандидат-депутатската листа – очният лекар д-р Тунджай Йозтюрк, подчерта, че изборът на 14 ноември е исторически за ДПС, защото за пореден път партията трябва да защити демокрацията и държавността в България.

С аплодисменти симпатизантите на ПП ДПС посрещнаха водачът на листата в Старозагорски избирателен район - Халил Летифов, който е и зам.- председател на ДПС:
„На 14 ноември ще определим в каква посока ще се развива през следващите 5 години институцията президент. За нас тя има изключително важна роля. Затова издигаме не кой да е, а нашият председател - Мустафа Карадайъ. От избрания преди 5 години президент очаквахме да замени авторитарния модел на управление. Гласувахме за президента Радев като контрапункт на модела Борисов и ГЕРБ, а не за същия модел с обратен знак.

Очакваме президентът да бъде обединител на нацията. Гарантирам, че ако изберем кандидат-президентската двойка Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, те ще спазват конституцията и законите и ще бъдат пример за законност. Време е да кажем „не“ на разделението в България и на противопоставянето. Има нужда от единение и всички институции да работят за общите национални каузи“, каза пред присъстващите Халил Летифов. Той постави акцент и върху управлението на кризите от управляващите до момента.
„Вследствие на управлението на Борисов бяхме номер едно в черната статистика на Европа по отношение на ковид кризата. Сега вследствие управление от двете служебни правителства, ние сме първи по смъртност в света. Така се управляват кризите, че ставаме първи във всички най-черни статистики.
Предупреждавахме, че лятото не е време за почивки и антиваксърски настроения, а за подготовка за посрещане на четвъртата вълна на ковид кризата“, допълни зам.-председателят на ДПС. Той каза, че днес кризите в страната са по-тежки от предвижданите.

Искра МихайловаЕвродепутатът Атидже Алиева призова хората да изберат европейския стандарт на живот, като гласуват с бюлетина 17. С аплодисменти присъстващите посрещнаха думите на кандидата за вицепрезидент Искра Михайлова:

„Исторически момент е, когато Карадайъ е кандидат-президент на България. Исторически момент е, когато Мустафа и Искра заедно са кандидати за президент и вицепрезидент. Исторически е моментът, когато казваме - ние можем, ние знаем. Ние двамата вярваме, че президентската институция е много важна и е част от държавността и демокрацията на тази страна. Най-голямата роля на президента е да бъде обединител на нацията.“

Михайлова подчерта необходимостта от това вицепрезидентът да бъде глас, двигател на обединяващи нацията каузи. Тя допълни, че е необходимо да се започне тежкия разговор за демографската криза в България, за българите в чужбина.

В речта си кандидатът за президент на Република България Мустафа Карадайъ обърна поглед на присъстващите към историята: „Преди повече от 30 години правихме история в защита на честта, достойнството, на заедността и единството. По този начин свалихме тоталитарния комунистически режим и докарахме демокрацията в България. Сигурно имаше различни пътища, по които можеше да тръгне България, но благодарение на почетния ни председател - д-р Ахмед Доган, тръгнахме по пътяМустафа Карадайъ на заедността, на демокрацията.

Ние не си служим с реваншизъм, с противопоставяне, разделение и омраза. Нашата политика е изградена на основата на заедността. Затова ние двамата олицетворяваме единството на нацията“, каза Карадайъ.
„В институциите президент - премиер са водеха окопни войни и се мереха генералски пагони“, допълни кандидатът за президент на ДПС.

Той обърна в речта си внимание на отговорностите на президентската институция, както и на целта българите да стигнат средните европейски стандарти на живот сега, а не някога. „В България не сме абонирани да бъдем на последното място в ЕС по всички показатели. Длъжни сме и можем да вървим напред“, подчерта Крадайъ.

В края на срещата кандидатът за президент на ДПС лично демонстрира пред избирателите как се гласува машинно.

ПП ДПС участва в изборите с номер 17 – числото на независимостта и свободата, амбицията и енергията за промяна в държавата!

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари към новината

Още новини от Политика