Новини от област Стара Загора и България

Отличиха победителите в 20-ия юбилеен Есенен салон в Казанлък

423 30/10/2021 22:51 Култура Изложби
Отличиха  победителите в 20-ия юбилеен  Есенен салон в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Победителите в 20-ия юбилеен Есенен салон на Община Казанлък избра комисия в състав: председател - д-р Пламен Петров - директор на "Художествена галерия" - Казанлък, Петя Минекова - директор на НУПИД "Акад. Дечко Узунов", Антон Стайков – заместник - председател на Съюза на българските художници, Левенти Море – художник на свободна практика.

Статутът на Салона тази година бе изменен и допълнен и като негов съорганизатор бе привлечен екипът на Художествена галерия – Казанлък. 

Наградата на Община Казанлък се присъжда на Димитър Койчев за керамичната му пластика „Лазарки“. Призът на Художествена галерия Казанлък се дава на Адреан Калпачев за платното му „Пейзаж“, а наградата за млад автор се присъжда на Елеонора Атанасова - Петрова за графичната и разработка „Левитация – Бубакая“. В хода на работа журито взе решение да бъде присъдена и награда на журито, скромно финансирана от неговите членове. Неин носител е художничката Катя Христова за живописните й платна „Пазарът на щастливите завършени“ и „Утринно село“.

Подбраните творби могат да бъдат видяни (и закупени) в зала „Иван Милев“ на ул.“Искра“№4 в Казанлък при спазване на всички противоепидемични мерки.

Членовете на комисията са единодушни, че представените произведения на изкуството са на високо ниво: „Казанлък заслужава името си на Град на художниците и дано произведенията „попаднат в ръцете на ценители!“, пожелават от журито.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура