Новини от област Стара Загора и България

"Вишнева градина" на Чехов в Стара Загора

Актьори отбелязват премиера с благотворителна акция

555 29/10/2021 13:19 Култура Сцени
Актьори отбелязват премиера с благотворителна акция
Divident.€U Divident.€U

Спектакълът ще се играе на 8 и 17 ноември

Новият творчески сезон на Драматичен театър „Гео Милев“ ще бъде открит с премиера на спектакъла „Вишнева градина“. Екипът, вдъхнал живот на гениалната творба на Антон Павлович Чехов, ще отбележи дебюта с благотворителна инициатива за създаване на вишнева градина в Стара Загора. На 1 ноември- Ден на народните будители, от 13,30 часа те ще засадят седем декоративни вишни сорт „Канзан“ от северната страна на културната институция.

„Мястото е слънчева полянка, близо до театъра, което ще ни улесни в грижите за дръвчетата, публично е, в културното сърце на града ни, описано от Регионален музей, Художествена галерия, Театъра и Държавна опера“, посочват организаторите.

Премиерата на постановката ще бъде на 4 ноември (четвъртък) от 19.00 часа на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“. Спектакълът e по режисурата на Бина Харалампиева, сценографията и костюми- Теодора Лазарова, музиката - на Асен Аврамов, фокуси- Ронсо и действащи лица Елена Азалова, Илина Илиева, Мария Пенчева, Христофор Недков, Иван Колошев, Цветомир Черкезов, Ивелин Керанов, Светла Тодорова, Стефан Борисов, Жоро Райчев, Мария Енева, Стефан Делев, Кольо Стайков и Веселин Ангелов.

Спектакълът ще се играе и на 8 и 17 ноември.

Коментари към новината

Още новини от Култура