Новини от област Стара Загора и България

Кауза

Старозагорската опера се включва в кампанията в подкрепа на Онкологичния център

290 27/10/2021 17:13 Култура Сцени
Старозагорската опера се включва в кампанията в подкрепа на Онкологичния център
Divident.€U Divident.€U

Държавна опера-Стара Загора се включва  в кампанията „Да помогнем заедно на Комплексен онкологичен център – Стара Загора“, инициирана от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, като посвещава премиерния спектакъл на операта „Атила” от Верди на 29 октомври на високата и благородна кауза.

Всеки, който желае да подкрепи инициативата може да го направи на място – във фоайето на Държавна опера-Стара Загора на 29 октомври, както и на следната банкова сметка:
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА – КЛОН СТАРА ЗАГОРА
бул. „Цар Симеон Велики” 104
IBAN: BG40 FINV 9150 5316 3415 53
банков код: FINVBGSF
основание: Дарение КОЦ Стара Загора

С премиерата на операта „Атила” се открива официално новия оперен сезон на Старозагорската опера и Държавна опера-Стара Загора изразява своята подкрепа за закупуването на апарат DAKO AS Link 48, който да послужи за по-бърза и по-добра диагностика при лечението на онкоболните.
"Вярваме, че могъщата сила на изкуството събира и обединява, провокира необикновената човешка чувствителност към съпричастност и доброжелателност. От тази енергия имаме нужда точно тук и сега.
Изключително сме щастливи и горди, че на благородния призив откликнаха толкова много общини, нестопански организации и индивидуални дарители. Искрено се надяваме кампанията „Да помогнем заедно на Комплексен онкологичен център – Стара Загора“ да има все повече последователи, които да посрещнем в залата на Държавна опера-Стара Загора на 29 октомври и да се поздравим с още по-успешна равносметка", казват от Държавна опера- Стара Загора.

Билети за спектакъла на  „Атила” могат да бъдат закупени на касите на Операта.

Коментари към новината

Още новини от Култура