Новини от област Стара Загора и България

Ковид отделението в Казанлък е пълно, създадена е необходимата организация

1001 25/10/2021 15:16 Общество България
Ковид отделението в Казанлък е пълно, създадена е необходимата организация
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

В ковид отделението на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък са заети 57 от общо 58 легла, съобщи днес зам.- директорът на лечебното заведение д-р Белчо Белчев. Той се включи в заседание на Общинския щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия и аварии. Създадена е организация за лечение на тежко болни и в други отделения на лечебното заведение. Правят се възможните промени, за да не се смесват потоците на пациентите, допълни д-р Белчев. Медицинският персонал е изключително натоварен, а пациентите – изнервени. Затова от ръководството на болницата апелират за повече разбиране.

Материално - медицинската база в болницата е подсигурена, осигурени са лекарства и предпазни облекла.
На днешното заседание бе обсъдена и готовността за зимата на Община Казанлък. На срещата в обновената театрална зала на бившето кино „Лекс“ в Общината пред кмета Галина Стоянова всички ангажирани институции докладваха за готовността си с организация и осигурени техника и средства.

Заместник-кметът по „Инфраструктура, строителство и транспорт“ Даниела Коева съобщи, че вече е подписан договорът с фирмата-изпълнител за четвъртокласната пътна мрежа, която е с дължина 98 километра. Тя обърна внимание, че е много важна добрата комуникация с хижарите в района на Бузлуджа, за да бъдат координирани усилията за пропускане на МПС при затруднени зимни условия.

От Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ също заявиха готовност да посрещнат зимния сезон. За снегопочистването в града е изготвен оперативен план с организация. Градът е разделен на четири района, като с приоритет са централните улици и булеварди, а след това – вътрешните квартални улици. В навечерието на зимата Общинското предприятие разполага с общо 5 солоразпръсквателя, 3 автомобила с гребла, още 5 автомобила за ръчно почистване, 3 челни товарача, 1 трактор, 330 тона сол, 2,5 тона айсмелт и около 5 тона химически разтвори, 50 тона сол със пясък в резерв.

Представителите на ВФ на територията на община Казанлък, РС ПБЗН Казанлък и РУ Полиция Казанлък също заявиха готовност за съдействие и дежурства с оборудване, техника и екипи.

Заместник- кметът Ахмед Мехмед докладва за осигурени достатъчни количества предпазни медицински облекла и средства за дезинфекция.

Коментари към новината

Още новини от Общество