Новини от област Стара Загора и България

БСП за България представи пълната си листа в Старозагорски избирателен район

БСП за България представи пълната си листа в Старозагорски избирателен район
Съдържание от Коалиция БСП за България Съдържание от Коалиция "БСП за България"

Коалиция „БСП за България“ представи кандидат-депутатската си листа за Старозагорски избирателен район. От 22-мата кандидати половината са нови лица, които не са участвали в предишните два избора за парламент през тази година.

Десет от кандидат-депутатите на коалицията са на възраст до 45 години. Най-младият кандидат-депутат на партията е 22-годишната Радиана Неделчева - студент по специалността „Строителство на сгради и съоръжения“ и  член на Младежкото обединение.

„Кандидат-депутатската ни листа е съчетание от богат политически опит, професионализъм, експертност и младост“, каза при представянето  председателят на БСП – Стара Загора Валентина Бонева. Тя призова избирателите да гласуват на 14 ноември с разум и трезво мислене за предизвикателствата, които ще трябва да решат новите управляващи страната.

„Освен с бюлетина №33 за „БСП за България“, нека дадем своята подкрепа и за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова с бюлетина №6, призоваха от областното ръководство на социалистите в Стара Загора.

На второ място в кандидат- депутатската листа на коалицията е Момчил Ненов от Казанлък – инженер-конструктор. Третото място е за коалиционния партньор и председател на ПП „Нова зора“ – Минчо Минчев.

Най-важната задача на „Коалиция за България“ е да дадем стабилност на България, сигурност за семействата и предвидимост на българския бизнес, подчерта водачътГеорги Гьоков на листата Георги Гьоков. Той представи най-важните акценти от плана на БСП за първите 100 дни на бъдещото управление. Планът включва два вида мерки – краткосрочни с бърз ефект върху икономиката и жизнения стандарт на хората, дългосрочни и средносрочни, които са част от визията на партията за необходимите структурни реформи в държавата.

„Най-важно днес е да гарантираме на българите спокойни зимни месеци. За това имаме работещи леви решения, които се прилагат и на други места в Европа“, подчерта Гьоков.

Краткосрочните мерки на БСП са насочени към задълбочаващата се енергийна бедност и подкрепа за българския  бизнес, работещ в областта на енергетиката - спешна целева подкрепа за семейства с ниски доходи, месечна субсидия от 200 КВтч за семействата и  домакинствата, затруднени да отопляват домовете си. „Нито едно семейство в България с ниски доходи няма да бъде изключено от енергийната мрежа заради невъзможност да плати сметките си“, подчерта водачът на старозагорската листа на коалицията Георги Гьоков.

БСП за България предвижда и схема на отложено плащане за облекчаване на семействата. Да се намали ДДС от 20% на 9% върху доставката на ток, газ и парно за крайните потребители за малки и средни фирми и семейства е друга мярка на левицата.

Програмата предвижда и мерки, които целят да компенсират разликите в цената на тока, газа и парното за държавните общински заведения, които предоставят публични услуги от обществен интерес – училища, детски градини, социални домове.

Левицата предвижда и мерки за преразпределяне на свръхпечалбите на производителите и търговците чрез създаване на енергиен фонд, със средствата от който да се подпомагат семействата и бизнеса, както и законодателни процеси за регулиране на процесите в енергийната борса.

„Позицията на „БСП за България“ относно бъдещето на  комплекса „Марица Изток“е последователна. Комплексът трябва да продължи да работи до изчерпване на въглищните запаси, като в същото време е необходимо  да се обедини научния потенциал в страната в търсене на „зелени решения“, подчерта Георги Гьоков.

Левицата предлага и мерки и срещу социалните неравенства, като предвижда въвеждане на семейно подоходно облагане, както и 6500 лв. еднократна помощ за второ и трето дете, при условие че родителите работят, както и безплатни лекарства за децата до 14 г., намаляване ставките на ДДС върху основните стоки от малката потребителска кошница.

Листа на Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ” от 27-ми изборен район Старозагорски, 47-мо Народно събрание

1. Георги Гьоков, водач на листата – експерт в социалната сфера, автор на редица законопроекти в 42-ро, 43-то, 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание, член на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП.

2. Момчил Ненов – с висше образование, магистър по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, инженер-конструктор.

3. Минчо Минчев - коалиционен партньор, председател на ПП „Нова зора“, народен представител в 42-ро Народно събрание, журналист, поет.

4. Д-р Неделчо Маринов - с висше образование, магистър по специалността „Ветеринарна медицина”, старши инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните в Стара Загора, член на Изпълнителното бюро на БСП-Стара Загора.

5. Миглена Филипова - с висше образование, магистър по специалността „Финанси на предприятията”, банков инспектор.

6. Георги Господинов – с висше образование, магистър по специалността „Електротехника”, инспектор технически надзор в отдел „Здравословни и безопастни условия на труд” в Мини „Марица-изток“, рудник Трояново-1, заместник-председател на Общински съвет на БСП-Раднево.

7. Владимир Грамовски – с висше образование, магистър по специалността: „Мениджмънт на социалните и педагогическите организации”, търговски представител в частно дружество, областен координатор на Младежко обединение в БСП-Стара Загора.

8. Сашко Лозанов – с висше образование, магистър по специалността „Право”, адвокат в Адвокатска колегия - Стара Загора, общински съветник от 2003г. до 2015г.

9. Иван Михайлов – коалиционен партньор от ПП АБВ, с висше образование, магистър по специалността „Право”, адвокат в Адвокатска колегия - Стара Загора..

10. Дияна Янева - учител по история, заместник-директор на Основно училище „Христо Ботев” в гр.Мъглиж, председател на БСП-Мъглиж, общински съветник в мандати 2007-2011г. и 2019-2023г.;

11. Георги Николаев – председател на БСП-Чирпан, с висше образование, екс-кмет на чирпанското село Стоян Заимово, председател на читалище „Стоян Заимов - 2016”.

12. Милка Кърпачева – гражданска квота, с висше образование, магистър по специалността „Право”, адвокат в Адвокатска колегия - Стара Загора, общински съветник в мандат 2003-2007г.

13. Динко Господинов – с висше образование, доктор по специалността „Електроснабдяване и елктрообзавеждане”, инженер-енергетик в „Автомагистрали” ЕАД.

14. Георги Василев - с висше образование, магистър по специалността „Топлоенергетика”, ръководител на отдел „Инвестиции” в ТЕЦ Марица-изток 2.

15. Радиана Неделчева - студент по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, член на Младежко обединение в БСП-Стара Загора.

16. Соня Митевска - с висше образование, магистър по специалността „Медицина”, лекар-специалист в Комплексен онкологичен център - Стара Загора, общински съветник в мандат 2007-2011г.

17. Милена Данкова – с висше образование, магистър по специалността „Предучилищна и начална училищна педагогика”, старши учител в детска градина, член на оперативното бюро на Младежко обединение в БСП-Стара Загора.

18. Емилия Господинова – с висше образование, магистър по специалността „Предприемачество и иновации”, регионален представител в Комисията за защита от дискриминация.

19. Захари Даскалов – с висше образование, доктор на техническите науки „Въоръжение и военна техника”, общински съветник от 2003г. до 2011г., председател на Съвета на директорите на „НИТИ” ЕАД Казанлък, 2013-2014г.

20. Драго Коев – с висше образование, магистър по специалностите „Право” и „Счетоводство и контрол”, юрисконсулт в ПСК „Пътстрой” ЕООД.

21. Жечка Дрянова – с висше образование, магистър по специалностите „Счетоводство и контрол” и „Растителна защита”, агроном в ЗК „Звезда”, член на Общински съвет на БСП-Стара Загора;

22. Петър Гончев – с висше образование, магистър по специалността „Молекулярна биология и биотехнология”, търговски представител в частно дружество, член на Младежко обединение на БСП-Стара Загора.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари към новината

Още новини от Политика