Новини от област Стара Загора и България

"Галъп": Ако изборите бяха сега, избираме президент на първи тур

Галъп: Ако изборите бяха сега, избираме президент на първи тур
Divident.€U Divident.€U

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха в отминалата неделя, за Румен Радев биха гласували 51,2% от гласуващите, за Анастас Герджиков - 22,5%, за Мустафа Карадайъ - 7,9%, за Лозан Панов - 6,2%. Сред останалите личат най-вече Костадин Костадинов - 3,1%, Милен Михов - 1,6%, Веселин Марешки - 1,1%. С "Не подкрепям никого" биха гласували 2,7%. Останалите се разпределят сред други кандидати. Сред тях личат Волен Сидеров, Валери Симеонов и др.

Това показват замерените стойности в последното проучване на "Галъп интернешънъл", направено по поръчка на БНР. 56,4% от хората казват, че ще гласуват със сигурност на президентските избори.
В изборите за НС според данните на „Галъп интернешънъл“ на първо място е ГЕРБ/СДС - 22,5% от гласуващите, за БСП - 15,1%, за "Продължаваме промяната" - 13,4%, за "Има такъв народ" - 12,2%, за "Демократична България" - 11,2%, за ДПС - 10,8%.

Това са и сигурните шест формации в следващия парламент. Близо до бариерата продължават да стоят "Изправи се.БГ! Ние идваме!" - с 3,7%. Под бариерата се открояват също "Възраждане" и ВМРО, съответно с 2,9% и 2,3%. Останалите гласове биха отишли при други формации.

Коментари към новината

Още новини от Политика