Новини от област Стара Загора и България

Заради зелените сертификати

Опашка от желаещи да се ваксинират пред РЗИ - Стара Загора

Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Здравната инспекция в Града на липите се принуди да отвори втори ваксинационен кабинет

Опашка от желаещи да си поставят ваксина Covid-19 се образува тази сутрин пред входа на РЗИ - Стара Загора, където е един от основните ваксинационни пунктове в града. Опшката вървеше бързо, хората чакаха не повече от 10 - 15 минути.

Повечето от дошлите бяха решили да се ваксинират заради въведените от днес зелени сертификати, които са необходими за работещите в закрити помещения. Болшинството предпочитаха еднодозовата векторна ваксина на Janssen.

"Има значително увеличение на желаещите да се ваксинират след вчерашната заповед на здравния министър във връзка със „зелените сертификати", каза за "Дивидент" директорът на РЗИ - Стара Загора д-р Станимир Станков. Според него увеличението е в пъти, което е наложило в здравната инспекция да се открие и втори кабинет за ваксинация.

От началото на този месец в РЗИ – Стара Загора поставят и бустерна доза ваксина, а желаещи не липсват. Един от дошлите днес за бустерна доза беше 68-годишният Стойчо Джуджев, който работи като ключар. "Страхувам се от болестта, не от ваксината", посочи Джуджев, който работи като ключар и всеки ден влиза в контакт с много хора. Мнението му можете да видите във видеоанкетата, която репортери на "Дивидент" направиха пред РЗИ. Голяма част от дошлите да се ваксинират тази сутрин споделиха, че идват по принуда, тъй като без ваксината няма да бъдат допуснати до работното си място или няма да имат реална възможност да упражняват работата си след заповедта на здравния министър.

Заради увеличилия се наплив от хора РЗИ – Стара Загора ще работи и в събота от 9 до 14 часа, също и в неделя.

"Ако трябва ще работим и допълнителни часове през съботния и неделния ден, стига да има желаещи", каза директорът на РЗИ. В момента здравната инспекция разполага с всички разрешени ваксини.

Коментари към новината

Още новини от Здраве