Новини от област Стара Загора и България

Пулмолозите от "Киркович" получиха наградата "Лекар на годината" на БЛС - Стара Загора

Пулмолозите от Киркович получиха наградата Лекар на годината на БЛС - Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

На стилна церемония в зала "Христо Танев" в Парк-Хотел "Стара Загора" специалистите по белодробни болести от Клиниката по пулмология в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" получиха наградата "Лекар на годината". Тя беше присъдена на цялото отделение от съсловната  лекарска организация в Стара Загора заради безусловните усилия на пулмолозите за запазване на живота и здравето на най-тежко болните от Covid-19, които се лекуват в ковид отделенията на държавната болница.

Председателят на Българския лекарски съюз в Стара Загора, д-р Генка Пейчева връчи плакет и награда от Тракийския университет на началника на клиниката д-р Красимира Минева, д-р Дамян Арабаджиев, д-р Сашо Стайков, д-р Атанас Койчев, д-р Найме Али, д-р Динко Банков и д-р Мая Цветкова.

"Не случай за втора поредна година наградата "Лекар на годината" в Стара Загора е колективна. Аз с гордея със своите колеги и поднасям искрените си поздравления към началника на клиниката по пулмология, д-р Красимира Минева, с която сме състудентки", каза при връчването на наградата д-р Пейчева.

Наградата "Лекар на годината" за "Дългогодишен принос в здравеопазването" в Стара Загора получиха две дами - доайени в лекарската професия - д-р Радка Чобанова и д-р Иглика Ковачева.

Рентгенологът д-р Чобанова има респектиращ трудов стаж от 56 години като работещ лекар. Работила е в белодробната болница в Радунци, била е завеждащ рентгеното отделение в Казанлък и рентгенолог в Павел Баня. Неврологът д-р Иглика Ковачева и работила като лекар в продължение на 47 години, била е завеждащ Неврологично отделение в болницата в Казанлък в продължение на 21 години, където разкрива първия интензивен съдов сектор. В момента продължава да работи в МЦ Павел баня. При връчването на наградата д-р Ковачева сподели, че признанието "Лекар на годината" идва за нея в труден момент, тъй като наскоро е загубила близък човек, заболял от ковид.

Наградата "Млад лекар с перспектива" БЛС - Стара Загора тази година присъди на специализантът по гастроентерология в университетската болница д-р Никола Мумджиев. Той е докторант към втора катедра "Терапия на вътрешните болести" към МФ на Тракийския университет. Наградата му беше връчена от миналогодишния носител на приза - д-р Атанас Славов.

Коментари към новината

Още новини от Здраве