Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Отговорността за всички кризи е на Румен Радев

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Отговорността за всички кризи е на Румен Радев
Съдържание от ГЕРБ-СДС Съдържание от ГЕРБ-СДС

„Намираме се в каскада от кризи в резултат на невъзможността на т. нар. „партии на промяната“ да създадат правителство, което да реши проблемите. Те трупаха политически ресурс с негативно говорене, насочено срещу ГЕРБ, инвестираха в омраза и радикализиране на електоратите си“ – заяви пред журналисти водачът на листата с кандидати за народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев.

Той добави, че в предходните два парламента не са водени смислени разговори как да се решат основните кризи. „Разчитаха, че коронавирусът ще изчезне от само себе си и не положиха усилия за ваксинация. Сега се надяват, че вълната няма да бъде много голяма до изборите и пак ще им се размине. Стойчо Кацаров е олицетворение на абсолютната неадекватност на управлението на служебното правителство. Румен Радев е отговорен за него, за всички свои министри и за всички кризи. Той направи така, че да няма мнозинство в полза на собственото си политическо благосъстояние“ – категоричен е Красимир Вълчев.

Водачът на листата отправи остри критики към служебното правителство и за Плана за възстановяване и устойчиво развитие, който след дълго забавяне беше изпратен едва преди дни в Европейската комисия. „85% от неговото съдържание е изготвено от ГЕРБ. Това, което са променили е в областта на енергетиката и то е възможно най-лошото – то е лобистко и пагубно за минно-енергийния комплекс „Марица изток“. Хвърлянето на прах в очите уж с преговарянето за работата на централите на въглища до 2038 – 2040 г. е опит да се излъжат най-вече работещите в тях“ – заяви Красимир Вълчев. Той уточни, че реално това, което е заложено в Плана, е закриване на комплекса, като произвеждащ енергия от въглища, през 2026 г. България обаче не може без комплекса до 2040 г., въпрос на време е да се създадат приемливи от екологична точка технологии, чрез които да се отговори за изискванията на „Зелената сделка“. Показва го и задълбоченият анализ на водещи български университети, които бяха ангажирани със съдействието на Красимир Вълчев за аргументиран и подробен научен анализ.

Водачът на старозагорската листа подчерта, че в Националната програма на ГЕРБ образованието и здравеопазването остават основни приоритети. Учителите ще получават за труда си по 2500 лева, университетските преподаватели – 3000 лева, лекарите – три средни брутни заплати, а медицинските специалисти – две средни брутни заплати на месец.

Кандидатът за народен представител Лъчезар Борисов посочи, че сме свидетели на галопираща инфлация. „Няма време за политическо противопоставяне, трябва да се постигне консенсус, защото хората не могат да чакат повече. От ГЕРБ сме готови за ускорено вдигане на работната заплата, средният размер на пенсиите трябва да стане 750 лева.

Минималната работна заплата ще достигне 1000 лева, а средната – 2000 лева“ – каза Лъчезар Борисов. От ГЕРБ предвиждат финансови стимули за млади хора, които да стартират бизнес.

В пресконференцията участваха още кандидатите за народни представители Маноил Манев, Илиана Жекова, арх. Виктория Грозева, Александър Кьосев, Дарин Петков, арх. Мартин Паскалев и председателят на Областния предизборен щаб Радостин Танев.

На изборите за народни представители на 14 ноември за Коалиция ГЕРБ – СДС гласувайте с № 32 в бюлетината!

Платена публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари към новината

Още новини от Политика