Новини от област Стара Загора и България

Започна съдебното дело за старозагорската листа на Демократична България

Започна съдебното дело за старозагорската листа на Демократична България
Divident.€U Divident.€U

В зала 2 на Административния съд в Стара Загора започна делото по жалба на коалиция "Демократична България - обединение" в Стара Загора срещу отказа на Районната избирателна комисия, потвърден и от Централната избирателна комисия да бъде регистрирана с електронен подпис листата с кандидат-депутати.

Да наблюдават заседанието бяха дошли водачът на листата доц. Атанас Славов с адвокат Магдалена Овчарова, както и няколко от участниците в листата.

Делото започна в 11,30 часа, съгласно утвърдения график. В залата бяха допуснати ограничен брой хора - представители на Районната избирателна комисия в Стара Загора и жалбоподателите от "Демократична България - обединение". Отвън останаха Атанас Славов и Магдалена Овчарова, които заедно с останалите граждани и журналисти имаха възможността да гледат и слушат хода на заседанието на монитор пред залата.

Решението на съдебния състав вероятно ще бъде обявено днес около 16,30 часа. Ако то потвърди решението на РИК - Стара Загора и ЦИК, коалиция "Демократична България - обединение" ще изгуби окончателно възможността да се регистрира и участва в изборите за парламент в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район.

Ако съдебното решение е в полза на регистрацията на листата на "Демократична България обединение", РИК и ЦИК ще трябва да се съобразят с него и да впишат кандидатите на дясната коалиция в изборната бюлетина.

Съдебното решение може да се окаже решаващо и за действията на Централната избирателна комисия спрямо регистрацията с електронен подпис на още 11 листи на "Демократична България" в страната.

Коментари към новината

Още новини от Политика