Новини от област Стара Загора и България

Откриха мъртъв съдия в Стара Загора с огнестрелна рана в гърдите

Откриха мъртъв съдия в Стара Загора с огнестрелна рана в гърдите
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Съдия от Административния съд в Стара Загора е открит мъртъв с огнестрелна рана в областта на гърдите. За това съобщи днес правният сайт lex.bg.

Според сайта трупът на е 42-годишния съдия Стилият Манолов, който е открит в дома му.

Стилиян Манолов е съдия в Административния съд на Стара Загора от 2016 година, преди това е работил в Районен съд - Стара Загора.

Разследване по досъдебно производство по случая извършва в момента Районна прокуратура – Стара Загора за изясняване на причините за смъртта на 42-годишен мъж.

Съобщението за прострелияния мъж е получено вчера в 17.36 ч. Разследването се води за извършено престъпление по чл.127 ал.1 от Наказателния кодекс, основният текст по който е за склоняване към самоубийство.

По образуваното досъдебно производство са извършени огледи на местопроизшествието в Стара Загора, иззети са дактилоскопни следи. Назначени са балистична и съдебномедицинска експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК- експертиза.

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора се извършват множество други действия по разследването с оглед изясняване на причините за смъртта.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред