Новини от област Стара Загора и България

Отличие

Община Стара Загора спечели приз в категория "Култура и туризъм“ в национален конкурс

1104 15/10/2021 18:07 Култура Сцени
Община Стара Загора спечели приз в категория  Култура и туризъм  в национален конкурс
Divident.€U Divident.€U

Отличието беше връчено на ресорния кмет Милена Желева

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и екипът му спечелиха първо място в категория „Туризъм и култура“ в раздел „Голяма община“ в тазгодишното издание на Националния конкурс „Кмет на годината“ 2021г.

Отличието беше връчено на ресорния зам.-кмет Милена Желева на тържествена церемония в столицата днес. Наградата връчи Стоян Сталев от “Геотехмин”.

“Искам първо да благодаря на организаторите. Кметовете в общините имат нужда от подкрепа, и то да я чувстват постоянно. Благодаря на всички, които са гласували, и на екипа на общината, защото един човек не може да направи нищо сам. Културата и туризмът са двата сектора, които най-силно усетиха тежестта на пандемията. През изминалите месеци ние предприехме много нови инициативи и стимулирахме събитийния туризъм. В Община Стара Загора след две години на пандемия през месец юли успяхме да възвърнем нивата нощувките, които сме имали през 2019 година”, каза зам.-кметът Милена Желева. От думите ѝ стана ясно, че се инвестира в ремонт на културните институции като Летния театър, Драматичния театър „Гео Милев“, както и в обновяване на емблематични за града места като парк „Митрополит Методий Кусев“ и създаването на нови артистични пространства.

Конкурсът "Кмет на годината” се организира за девета поредна година от Портала на българските общини Kмета.бг. През годините „Кмет на годината“ се превърна в събитие както за гражданите на България, така и за градоначалниците, оценявайки ползотворната работа и инициативи, които те провеждат на общинско ниво.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Култура