Новини от област Стара Загора и България

Новият собственик отваря болницата в Раднево в началото на следващата година

Новият собственик отваря болницата в Раднево  в началото на следващата година
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Едва тогава лечебното заведение ще може да поднови прекъснатия си договор с Националната здравно-осигурителна каса

Новият собственик на болницата в Раднево – Ибрям Алиев, може да я отвори за пациенти най-рано в началото на следващата година. Това е така, защото договорът на болницата със Здравната каса в момента е прекратен. Нов договор с касата може да се сключи не по-рано от началото на следващата година. Това обясни кметът на Раднево д-р Теньо Тенев.

Тенев каза за Divident.EU, че новият собственик е започнал ремонт на здравното заведение. Ремонтира се покрива, сменя се дограмата на сградата и се почиства двора.
Опитахме се да се свържем с Ибрям Алиев, за да коментира лично плановете си, но засега не успяхме.

Очакванията на кметското ръководство са до началото на 2022 година да бъде сформиран медицинския екип и здравното заведение в Раднево да отвори врати за пациенти.

В края на този месец Алиев трябва да започне да изплаща задълженията на болницата, които възлизат на около 1,5 млн. лева. По договор, те трябва да се изплатят в срок от 90 дни.

Припомняме, че Ибрям Алиев купи радневската общинска болница за 200 000 лева. Той придоби и общинския Медицински център в миньорския град срещу сумата от 547 000 лева.

Преди сделката, Алиев съобщи, че има амбиции да разкрие нови кабинети в Медицинския център в миньорския град, за да се използва пълноценно клиничната лаборатория и рентгена, както и да разкрие допълнителни легла, а впоследствие и нови отделения в болницата.

На този етап най-често нуждаещите се от лечение в Раднево, ползват услугите на болниците в Стара Загора, както и на болницата в Гълъбово.

Коментари към новината

Още новини от Здраве