Новини от област Стара Загора и България

За участие в парламентарните избори на 14 ноември

ЦИК отхвърли жалбата на "Демократична България", те отиват на съд

ЦИК отхвърли жалбата на Демократична България, те отиват на съд
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

ЦИК не уважи жалбата на „Демократична България“, предизвикана от отказа на РИК – Стара Загора да регистрира листата им за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември. Решението се очаква да излезе на сайта на Централната избирателна комисия до няколко часа.

Становището на ЦИК гласи, че оставя без уважение жалбата, подадена от „Демократична България“ и потвърждава решението на РИК, каза пред Divident.EU председателят на РИК – Стара Загора Златина Йовчева.

„Ще обжалваме решението на ЦИК пред съда“, съобщи областният координатор на „Да, България“ в Стара Загора Искра Стойкова. Тя допълни, че от коалицията изчакват, за да видят решението на ЦИК.

„До момента само изгледахме онлайн заседанието на комисията. Според решението ще стане ясно дали жалбата ни ще се гледа във ВАС или тук, в Административен съд – Стара Загора“, допълни Стойкова.

От „Демократична България“ имат възможност в срок от 3 дни да обжалват решението в съда. Съдът би трябвало да се произнесе до отпечатването на бюлетините, обясни председателят на РИК – Стара Загора.

Има реална опасност „Демократична България“ да не може да се включи в парламентарните избори в регион Стара Загора на 14 ноември.
Този случай ще бъде прецедент за България.

Ето как се стигна до тук:

"Демократична България" в Стара Загора обжалва отказа за регистрация пред ЦИК

РИК - Стара Загора: Отказахме регистрация на "Демократична България" с ясни мотиви

РИК-Стара Загора отказа регистрация на "Демократична България", те обжалват

Коментари към новината

Още новини от Политика