Новини от област Стара Загора и България

Съдът потвърди "домашен арест" за младия шофьор, блъснал три жени

Съдът потвърди домашен арест за младия шофьор, блъснал три жени
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Състав на старозагорския окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „домашен арест с проследяваща гривна“, наложена на 18-годишния Никола Михайлов, който предизвика ПТП, при което пострадаха три жени. Съдът остави без уважение протеста на прокуратурата, която настояваше за най-тежката мярка - задържане под стража.

Аргументът на представителите на окръжната прокуратура в съдебната зала да бъде наложена мярката „задържане под стража“на Н.М. бе, че има данни за умисъл от негова страна при опасното шофиране. Михайлов е с две предходни административни наказания за шофиране с по-висока от разрешената скорост извън населено място и за неправилно паркиране. Той е взел свидетелството си за правоуправление в края на май т.г., а автомобилът БМВ е бил закупен само преди седмица.

Според съда няма причини за налагане на по-тежката мярка. Проследяващата гривна е достатъчна гаранция, че младежът няма да се укрие или да извърши друго престъпление.
Броени минути преди началото на заседанието главният прокурор Иван Гешев се срещна с близките на пострадалите жени и ги увери, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна и че не трябва да има никакви съмнения за влияния от местен характер върху разследването.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред