Новини от област Стара Загора и България

Жълт код за значителни валежи в Стара Загора

Жълт код за значителни валежи в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

В 12 области в страната е обявен жълт код за значителни валежи от дъжд. Това са областите Смолянска, Старозагорска, Сливенска, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Шуменска, Варненска, Добричка, Силистренска, Разградска и Русенска. В тези области се очаква количеството валежи да достигне между 20 и 40 мм. След обяд от запад валежите ще намалеят и ще спрат, вечерта на отделни места облачността ще се разкъса.
В Източна България количествата ще са значителни, в югоизточните райони ще прегърми. Оранжев код е обявен за проливни валежи в 4 области на Югоизточна България. Това са Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска. Там се очаква сумарно количеството за 24 часа да бъде между 40 и 60 мм, на отделни места и повече.

Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източните райони североизточен вятър. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните между 8 и 13, малко по-високи по Черноморието. В сряда се очаква валежите да спрат, ще има разкъсана облачност, а температурите ще бъдат около 12-15 градуса. От четвъртък се очакват нови валежи.

Коментари към новината

Още новини от Общество