Новини от област Стара Загора и България

На изборите за парламент на 14 ноември

"БСП за България" утвърди листата си с кандидат-депутати в Стара Загора

БСП за България утвърди листата си с кандидат-депутати в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Водач на листата на старозагорските социалисти ще бъде Георги Гьоков

Областната конференция на БСП в Стара Загора утвърди окончателно листата с кандидат-депутати на коалиция "БСП за България". Водач е Георги Гьоков, за когото гласуваха 78% от делегатите на конференцията Стара Загора. Гьоков бе утвърден и от Националния съвет на БСП за водач на старозагорската листа.

На второ място в листата е строителният инженер от Казанлък - Момчил Ненов, който на предходните избори заемаше осма позиция. Ненов за трети път е в листата на "БСП за България", но за първи път е на избираемо място.

Трето място е отредено от Националния съвет на партията на коалиционния партньор от „Нова левица“- Минчо Минчев. Той не е бил в кандидат-депутатската листа на изборите през юли. Четвъртото място в червената листа е отредено на Неделчо Маринов от Стара Загора, който беше на едно от първите места по номинации от старозагорската организация. На изборите през юли Маринов беше отново на четвърта позиция.

Петото място в старозагорската листа на „БСП за България“ е за Миглена Филипова, която се яви като кандидат за кмет за Община Мъглиж на кметските избори там, но загуби. Филипова е номинирана от партийната организация в Братя Даскалови.

„До окончателния вариант на листата се стигна след обичайните процедури, описани в устава ни – номиниране в основните партийни организации, преминаване за утвърждаване през конференции и подредбата на Областния съвет, в която участват представители от всички общини. Листата е претърпяла промени в сравнение с предходните избори. Тя е добра, в нея участват хора с авторитет, специалисти от всички области. Всеки старозагорец може да види в нея човек, който би защитавал личните му интереси, както и интересите на Старозагорска област“, коментира за Divident.EU водачът Георги Гьоков.

Той допълни, че няма как в рамките на 1 година се случат големи промени в една кандидат- депутатска листа, тъй като за толкова кратък период от време членовете на партията не могат да променят мнението си.

Кампанията ще бъде сложна предвид пандемията и наложените ограничения. Може би пикът на пандемията ще съвпадне точно с предизборната кампания, предполага Гьоков.
Той очаква предизборната кампания да бъде сблъсък на идеи, а не на компроматна война между отделни личности.

Кандидат-депутатите от БСП тръгват с 3 цели на предизборна битка – да гарантират стабилност на държавата, сигурност на семействата и домакинствата и да влязат в парламента с готови решения по конкретни проблеми.
Те ще представят програмата си за първите 100 дни на управление на държавата. „Много е важно да разговаряме какво ще правим след изборите. Ние имаме готов план какво трябва да се направи през първите 100 дни - той включва проекта за бюджет за 2022 година, както и законодателна програма за започване на истинска промяна“, посочи Георги Гьоков.

Целта на „БСП за България“ ще бъде да събере на предстоящите избори повече гласове от изборите, отколкото през април и юли и да вкара трима депутати.
За мен е важно не само колко човека ще вкараме в парламента, а и политиките, които представяме пред хората и с които ще поискаме доверието им. От там ще излязат и резултатите, казва Георги Гьоков.

Листата на „БСП за България“ за Старозагорски избирателен район ще бъде регистрирана утре /понеделник/ в РИК.

Коментари към новината

Още новини от Политика