Новини от област Стара Загора и България

Пуснаха под домашен арест младежа, връхлетял с колата си върху три жени

Пуснаха под домашен арест младежа, връхлетял с колата си върху три жени
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Шофьорът от Стара Загора, който връхлетя с колата си върху трима души, е освободен от ареста с мярка "домашен арест" и електронно проследяване. Решението е на Районния съд в Стара Загора.

Според съда младежът е с добри характеристики - отличен ученик и разбира вината си. Тъй като съдът отчита обаче, че той има опасно поведение на пътя и има вероятност  да извърши ново произшествие,  ще бъде и с проследяващо електронно устройство.

Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Исканата от прокуратурата мярка беше „задържане под стража“, а защитата на обвиняемия – адвокат Станимир Ченалов, заяви преди началото на съдебното заседание, че ще настоява за най-леката мярка -  подписка.

18-годишният младеж, който в петък вечерта удари три пешеходки на тротоар в града, е с право да управлява автомобил от май 2021 г. и две нарушения, засечени за тези няколко месеца. Напомняме, че най-тежко пострадалата – жена на 23 години, е с ампутиран крак, другата е със средна телесна повреда, а третата жена е с лека телесна повреда вследствие на удара.

Днес по-рано бе съобщено, че Апелативната прокуратура в Пловдив е взела на специален надзор досъдебното производство.

Тази вечер протестиращите отново затвориха кръговото кръстовище на Кауфланд в Стара Загора, където колата връхлетя върху трите жени.

Гражданите продължават протеста си, като настояват за справедливо наказание на извършителя.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред