Новини от област Стара Загора и България

За празника на града

Президентът Румен Радев ще посети Стара Загора на 5 октомври

Президентът Румен Радев ще посети Стара Загора на 5 октомври
Divident.€U Divident.€U

 Президентът Румен Радев ще посети Стара Загора на празника на града - 5 октомври.  Той ще присъства  в  9.30 часа, в катедралния храм „Св. Николай“  на молебен, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан.

 В 10.20 часа на площада пред сградата на общината ще бъде издигнато националното знаме и знамето на Община Стара Загора и президентът ще отправи приветствие.

 Държавният глава ще отдаде почит пред паметника „Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.“ и ще разгледа документалната изложба „125 години организирано тракийско движение в България“.

 Румен Радев  ще посети през утрешния ден и Свиленград, съобщават от пресцентъра на президентството.

В Свиленград  Радев  ще участва в отбелязването на празника на града и 109 години от Освобождението му през Балканската война.

 От 15.00 часа на връх Шейновец ще бъде отслужена панихида пред Паметника-костница на загиналите за освобождението на Свиленград, след което Румен Радев ще произнесе слово.

 От 17.00 часа пред паметника на ген. Никола Иванов държавният глава ще участва в церемонията по случай 109-годишнината от освобождението на Свиленград и ще отправи приветствие към жителите и гостите на града. По-рано във фоайето на Общинската библиотека президентът ще разгледа изложба от архива на поета Ивайло Балабанов.

Коментари към новината

Още новини от Общество