Новини от област Стара Загора и България

Млад шофьор помете три жени при дрифт в Стара Загора

Млад шофьор помете три жени при дрифт в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Шофьор на лек автомобил БМВ е блъснал тежко три млади жени в Стара Загора след загуба на контрол върху превозното средство. Инцидентът е станал в района на кръговото движение между Кауфланд и парк "Зеленият клин" пред погледа на мнозина очевидци снощи около 23 часа. Пострадалите са откарани спешно в УМБАЛ "Проф.д-р Ст. Киркович" в Стара Загора в тежко състояние. Една от жените, на 23 години, е с премазани крака и се е наложило единият крайник да бъде ампутиран.

Другите две пострадали, на 23 и на 27 години, са с изместени прешлени и травми по краката, като са приети в състояние на комоцио в Неврохирургично отделение на лечебното заведение. Няма опасност за живота им.

Трите жени са се връщали от работа в намиращия се в близост мол "Галерия", когато колата излетяла от платното и ги помела, както вървели по тротоара. Две от тях са по на 23 години, а третата е на 27. Очевидци разказаха в социалните мрежи, че водачът на автомобила е дрифтирал по пътното платно, когато внезапно е излязъл от него, връхлитайки върху тротоара.

Шофьорът на автомобила е на 18 години, получил шофьорска книжка преди няколко месеца, съобщи "Монитор". Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. 

Тази вечер старозагорци се организираха чрез социалните мрежи за протест от 19 часа на кръговото кръстовище, край което е станал инцидента.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред