Новини от област Стара Загора и България

Младежи избират кмет на Млада Загора в оспорван дебат

Младежи избират кмет на Млада Загора в оспорван дебат
Divident.€U Divident.€U

На 4 октомври в залата на Младежки дом от 19.00 часа - Млада Загора ще избере своя 25-ти млад кмет. От 20 до 30 септември бe в ход кампанията за избор сред ученическата общност и сформиране на Младежки общински съвет (МОС).

Надпреварата за Кмет на Млада Загора ще бъде оспорвана. Участниците тази година са представители на три средни училища и професионални гимназии. Те ще дискутират една от три предварително подготвени теми- Да бъдем заедно без граници – доброволчество и партньорство - идеи и възможности в съвременния свят; На къде отиват младите хора ? - кои са техните приоритети, проблеми и предизвикателства или Младежката работа – предизвикателства и реалност, във вечерта на избора ще бъде изтеглена една от тях.

Тричленно жури, съставено от млади и активни хора, ще оценят кандидатите по предварително зададени критерии – оригиналност на идеите, логика и яснота в изложението, аргументираност при излагане на идеите, сценично поведение на кандидата за млад кмет, речева култура, въздействие върху публиката, емоционална овладяност, чувство за хумор, бързина на отговора, етично поведение.

В избора участват и по трима делегирани представители на пет от училищата, регистрирали се за участие, независимо дали имат кандидат за Млад Кмет или не, които ще гласуват тайно.

Кандидатите ще преминат през два кръга – представяне на темата и отговори на въпроси от журито и публиката.

Новоизбраният Кмет на Млада Загора ще участва в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република България на Пети октомври – Ден на Стара Загора. По традиция той ще получи ключа н града. Новоизбраният кмет на Млада Загора ще се обърне с приветствие към младежта награда.

Коментари към новината

Още новини от Образование