Новини от област Стара Загора и България

Нова коалиция

Цветанов и Москов се явяват заедно на изборите

Цветанов и Москов се явяват заедно на изборите
Divident.€U Divident.€U

"Републиканци за България" и КОД ще се явят заедно на изборите в коалиция под името "Национално Обединение на Десницата".

Днес двете формации внесоха документи за регистрация в ЦИК, за предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент, и народни представители. След подаването на документите Москов заяви, че иска в следващия парламент да има "принципна, ценностно обоснована десница". Коалицията смята за издигне и кандидат за президент.

Цветан Цветанов пък посочи, че в 45-ия и 46-ия парламент се е видяла среда, която е на отрицание, на противопоставяне, а проблемите пред държавата са изключително сериозни.

"Това, което ние искаме да направим, и това което каза Петър, е да запазим истинската реална политическа координатна система – ляво, дясно и център. Размиването на тази политическа координатна система означава, че някой има някакви други задкулисни интереси, или концентриране на власт в една личност или в една институция. Искаме да възстановим парламентаризма. Това може да стане когато има диалог, когато има прагматизъм", отбеляза Цветанов.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика