Новини от област Стара Загора и България

Избори

ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК с общо 27 000 подписа

ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК с общо 27 000 подписа
Divident.€U Divident.€U

Днес приключват номинациите за двата вида избори в структурите на ГЕРБ

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира с общо 27 000 подписа в ЦИК за предстоящите парламентарни и президентски избори на 14 ноември. Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова каза пред журналисти, че се надява ГЕРБ да бъдат първа политическа сила и да спечелят доверието на българските граждани. "Единствено хората могат да направят своя избор и да ни отредят мястото, което заслужаваме“, каза Атанасова. Тя съобщи, че при всички положения ще има обновяване на кандидат-депутатските листи на коалицията.
Днес приключват номинациите във всички структури на ГЕРБ за двата вида избори и когато бъдат обобщени, медиите и обществото ще разберат кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, както и депутатските листи, уточниха от ГЕРБ-СДС.

Според Атанасова има други, по-важни теми от имената в кандидат-депутатските листи. На първо място трябва да се говори за изборния процес, защо се стигна дотук и защо партиите не могат да носят отговорност, каза тя.
„Трябва да говорим за проекциите на един политически инженер Румен Радев, защото хаосът, до който стигна цялата ни политическа система, се дължи на разбъркването, което той направи“, каза предсетелят на ПГ на ГЕРБ. По думите ѝ държавният глава не бил център на обединение на институции и на партии, за да се носи отговорност за българските граждани.

Прогнозният резултат колко изборни секции ще се разкрият в чужбина рязко намалява, каза Атанасова, като допълни, че не чува реакцията на онези, които ръкопляскали на среднощното приемане на промените Изборния кодекс. Тя допълни, че още не знае дали ще се броят и всички контролни разписки от изборите.

Не се знае какво ще стане и с договора, по който фирмата ще достави машини, като и как софтуерът ще бъде проверяван, кой ще заверява софтуера и какви са гражданските договори за техническо обслужване на машините, допълни Атанасова .

 

Коментари към новината

Още новини от Политика