Новини от област Стара Загора и България

Концерт на талантливи ученици зарадва старозагорци в "Нощта на изкуствата"

1048 25/09/2021 23:28 Култура Изложби
Концерт на талантливи ученици зарадва старозагорци в Нощта на изкуствата
Divident.€U Divident.€U

За шестнадесета поредна година в Стара Загора се проведе „Нощта на изкуствата”. – събитие, което се радва на изключителен интерес от страна на жителите и гостите на града ни. От 18.00 до 21.30 ч. снощи старозагорските музеи, галерии и арт пространства посрещнаха любителите на изкуството. Интригуваща изложба със заглавие „Земята няма реплика“ представиха студентите от специалност „Педагогика на Изобразителното изкуство и графичен дизайн“ при Тракийския университет. Инсталации и дигитални изкуства бяха разположени пред и в Културен център „Стара Загора“.

Възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“ изнесоха първия концерт в Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“. Посетителите имаха възможността да разгледат постоянната експозиция, гостуващата изложба „Варна – царицата на Черно море” и най-новата изложба на РИМ-Стара Загора „Археология по време на пандемия, 2020 – 2021 г.“ Желаещите да си направят атрактивна снимка за спомен, се възползваха от специалните кътове за снимки – „Тракийски воин”, „Антична мода” и „Средновековен воин”.

В Художествената галерия старозагорци и гостите на града можеха да се насладят на изложбите „Мотиви от града“ – живописни творби от фонда на галерията; „Непознатият Иван Попчев“ - колекция акварели и „Съвременна българска графика. В изложбена зала „Лубор Байер“ беше представена съвместна изложба скулптура и живопис на Петър Петров и Николай Коев. В къща музей „Гео Милев“ съвместно със Зелени Балкани бяха отбелязани 25 години Нощ на прилепите в Европа.

В Драматичен театър „Гео Милев“ Желязка Белчилова/вокал/ и Александър Леков/китара/ подариха на публиката акустичен концерт - поп, соул, боса-нова, джаз стандарти.

За да се избегне струпване на хора, посетителският поток беше контролиран.

Коментари към новината

Още новини от Култура