Новини от област Стара Загора и България

"Продължаваме промяната" представят до седмица водача на листата си в Стара Загора

Продължаваме промяната представят до седмица водача на листата си в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

До седмица от коалиция „Продължаваме промяната“ ще представят водача на листата си от Стара Загора. Тук имаме много добри кандидати, млади, местни хора, с кариера и визия за града, каза на среща в Стара Загора Кирил Петков, който разговаря с граждани в центъра на града заедно с колегата си Асен Василев.

"Най-важното за нас е листите да се пълнят с хора, които имат близък до нашия профил и спазват 4 основни критерия", подчертаха Петков и Василев. Желаещите да влязат в листите на партията трябва да имат добра кариера извън политиката, както и да не са участвали в повече от 1 партия преди да влязат в „Продължаваме промяната“.

"Не вярваме на хора, които прескачат от една партия в друга, казаха двамата бивши министри от служебното правителство. Всеки от кандидат-депутатите ще подпише „договор за почтеност“ , което означава, че трябва да е готов да отвори сметките и активите си пред НАП, ДАНС и да даде достоверна информация на всеки, който я поиска. Предимство за кандидат-депутатите ще бъде да живеят или поне да са родом от града, от който се кандидатират.

Готови сме да работим след изборите с тези партии, които приемат нашите основни принципи на обединение, казаха на предизборната си обиколка в Стара Загора лидерите на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков.
Те подчертаха, че основната им цел са 121 депутати в следващото НС, които имат същите виждания като тях по основните теми на обществото.

Основните принципи на които залагат двамата са: да не се увеличават данъците, но да се събират всички, особено от големите компании, да се спрат течовете в държавата, така че да се използват ефективно парите на данъкоплатците. Третият принцип, на който държат, е образованието, което да бъде на високо ниво без да се налага учениците да посещават частни уроци. "Всяко дете трябва да има достъп до добро образование и шанс да се реализира в живота. Не на последно място е намерението ни да забравим лечението в чужбина. Да можем да се лекуваме качествено в България, без да е необходимо да доплащаме. Това е постижимо без да се вдигат данъците", смятат Петков и Василев.

Всеки, който припознава тези цели, всеки който е готов да работи без корупция, за да се спрат кранчетата в държавата е добре дошъл в "Продължаваме промяната", допълниха те. Кирил Петков посочи и още едно условие: „Знаем, че прокуратурата не работи. Ако всички се обединим за това, че трябва да има нов прокурор, реформи в съдебната система, резултат ще има", убеден е той.

Засега двете формации, с които сме най-близо в тези разговори са „Демократична България“ от дясно , както и от ляво с „Изправи се, БГ. Ние идваме!“, посочиха екс министрите. Те потвърдиха готовността си да правят дясна политика с леви цели. „Това, което показахме през последните 4 месеци е десни инструменти за привличане на инвестиции, некачване на данъци, освобождаване на бизнеса от държавни тежести и премахване на бюрокрацията. Тоест пускайки бизнеса да работи, фокусирайки се в експортните пазари, даваме пълна свобода на предприемачите. Левите резултати, които се надяваме да видим, са инвестиция в образованието, здравеопазването, което трябва да работи по-ефикасно и прозрачно. Другата лява политика, която трябва да постигнем на база събраните средства през бизнеса, е да няма пенсионери под прага на бедност“.

Коментари към новината

Още новини от Политика