Новини от област Стара Загора и България

Олга Лавренова е новият изпълнителен директор на "Загорка"

540 24/09/2021 15:38 Икономика Бизнес
Олга Лавренова е новият изпълнителен директор на Загорка
Divident.€U Divident.€U


От 15 октомври 2021 г. Олга Лавренова ще заеме позицията изпълнителен директор на ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN. Тя поема ръководството от Пeтeр Копиец, който след 2 години и половина начело на компанията, взе решение да бъде по-близо до своето семейство и ще продължи кариерното си развитие извън структурата на HEINEKEN.

Олга Лавренова е част от голямото семейство на HEINEKEN,  вече 16 години и има опит на различни управленски позиции, както в Русия, така и в България.

През 2013 г. тя заема позицията мениджър продажби България. В продължение на три години тя ръководи търговския екип на ЗАГОРКА АД и е била член на управленския екип на компанията. През 2016 г. Олга Лавренова се завръща в Русия и заема позицията директор продажби-модерна търговия, а три години по-късно вече е старши директор продажби и дистрибуция на HEINEKEN, Русия. Под нейно ръководство компанията повишава пазарния си дял и развива екипа си с фокус върху премиумизация и разгръщане на бизнеса.

Кариерното й развитие продължава и пет години по-късно тя отново е в България, в новата си роля на изпълнителен директор, като ще се фокусира върху растежа на бизнеса и реализирането на EverGreen стратегията на ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN, чиято основна цел е устойчивият ръст на бизнеса , ефективност на разходите и развитие на екипа.

Коментари към новината

Още новини от Икономика