Новини от област Стара Загора и България

Олимпийската медалистка Антоанета Бонева ще стреля на Държавното първенство в Стара Загора

1043 23/09/2021 13:00 Спорт Стара Загора
Олимпийската медалистка Антоанета Бонева ще стреля на Държавното първенство в Стара Загора
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Сребърната медалистка по спортна стрелба от Олимпиадата в Токио Антоанета Бонева - Костадинова ще пристигне в Стара Загора за участие в Държавното първенство по спортна стрелба. Тя е състезател на клуба по спортна стрелба от Търговище "Светкавица".

Първенството ще се проведе от 24 до 26 септември на стрелбището за малокалибрено и бойно оръжие над кв. "Лозенец". Участниците ще стрелят с малокалибрен пистолет на 25 метра.

По време на първия ден състезателите ще могат да направят тренировка и ще бъде извършена техническа проверка на оръжията. В съботния ден са предвидени стрелби в дисциплините „Прецизна стрелба“ и „Бърза стрелба“ за момчета, момичета, юноши и девойки младша възраст, юноши и девойки старша възраст.

В неделния ден ще се надпреварват жени с пистолет, както и юноши младша възраст, юноши старша възраст и мъже - бърза стрелба по пет завъртащи се мишени.

В първенството ще се включат участници от всички възрастови групи, каза за Divident.€U председателят и треньор на стрелковия клуб "Августа 1992" - Стара Загора Георги Кочеренко. Самият той също ще вземе участие в състезанието при мъжете.

Надеждите на Кочеренко са старозагорските стрелци да спечелят няколко медала. При момичетата на пистолет надеждата на отбора е Мария Атанасова, при девойките Невена Иванова, при момчетата на пистолет Мартин Иванов. При мъжете на пистолет освен Кочеренко е възможно да се включи и Александър Горанов.

Няма да има възможност първенството да се наблюдава от зрители вътре в стрелковата зала поради ограничените й възможности. Организаторите ще се постараят да поставят голям дисплей в двора пред стрелбището, на който ограничен брой почитатели на спортната стрелба да могат да наблюдават какво се случва на огневата линия.

Коментари към новината

Още новини от Спорт