Новини от област Стара Загора и България

Президентски и парламентарни избори 2021 в Стара Загора

ЦИК ще решава за председател и секретар на РИК в Стара Загора

ЦИК ще решава за председател и секретар на РИК в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Областният управител Иван Чолаков проведе консултации с политически партии за състава на РИК

Централната избирателна комисия ще вземе окончателно решение за назначението на председател и на  секретар в състава на РИК – Стара Загора за предстоящите президентски и парламентарни избори на 14 ноември .
Това стана ясно след провелите се днес консултации с парламентарно представените политически партии в Стара Загора. Консултациите бяха свикани от областния управител Иван Чолаков. Според решение на ЦИК от 16 септември, 2021 г , общият брой на членовете на РИК – Стара Загора е 17, включително председател, двама зам.-председатели и секретар, като съотношението между политическите сили е :

- За коалиция „Ива такъв народ“ – 5 членове
- За „ГЕРБ – СДС – 4 членове
- БСП за България – 3 членове
- „Демократична България – обединение“ -2 членове
- ДПС -2 членове
- Изправи се .БГ! Ние идваме“- 1 член

Предложение за председател на РИК постъпиха едновременно от „Има такъв народ“ и от „ГЕРБ- СДС“. Партия „Има такъв народ“ предложи за председател Златина Йовкова.
Предложение за председател постъпи от ПП „ГЕРБ - СДС“ - за Теодора Крумова. „Тъй като има друго предложение за председател, като алтернатива областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора - Пламен Йорданов предложи Крумова и за зам. -председател на РИК.

С предложение за секретар на РИК 9 Стара Загора излезе Валентина Бонева от „БСП за България“. Предложението и беше за Велина Атанасова, член на Адвокатска колегия – Стара Загора. Предложение за секретар направи и ДПС . Областният лидер на партията Шендоан Халит предложи за секретар Междну Халит.
За заместник-председатели постъпиха предложения от ГЕРБ - СДС и от “Демократична България – обединение“ , чието предложение беше за Светла Карастоянова.
Членовете на РИК 9 Стара Загора трябва да бъдат назначени до 24 септември.

Коментари към новината

Още новини от Политика