Новини от област Стара Загора и България

Тази събота, 18 септември

Безплатен градски тур разказва за скритите символи и знаци край езеро "Загорка"

Безплатен градски тур разказва за скритите символи и знаци край езеро Загорка
Divident.€U Divident.€U

Тази събота, 18 септември от 10,00 часа на езеро „Загорка“ на площадката с лодките ще започне завладяваща обиколка „Образи и скрити символи“ от поредицата безплатни градски турове „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“.

По време на разходката ще се потопите в магията на образите и знаците. Заедно ще потърсим и ще разкрием историята на някои от символите на града. Ще се превърнем в откриватели на скрити послания и ще се опитаме да разберем как се създават и разпространяват различни образи. Както обикновено, за участниците са подготвени различни изненади. Партньор в това магично пътешествие ще ни бъде Парк-Хотел „Стара Загора“.

Екскурзовод на пътешествието през времето и този път ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която в рамките на около 1.30 часа с помощта на още двама вълшебни разказвачи - Снежана Маринова, краевед и бивш директор на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Стоян Стратиев, журналист. Те ще разкажат вълнуващи и неразказани истории за града и неговите образи и символи.

Поради пандемичната обстановка местата за участие в безплатния градски тур са ограничени до 20. Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център на бул.“Руски“ № 27, на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или на https://forms.gle/D5ZMeznppC5o4BQX6

Коментари към новината

Още новини от Туризъм