Новини от област Стара Загора и България

Община Казанлък запази и обнови училищата в селата

Община Казанлък запази и обнови  училищата в селата
Divident.€U Divident.€U

В навечерието на първия учебен ден кметът Галина Стоянова проведе поредица от срещи  с училищни директори, за да се увери в готовността за начало на учебната 2021/2022 година. „Тази година вместо ние да дойдем при Вас на 15-и септември, решихме да Ви поканим в общината. Трябва да покажем личен пример за спазването на противоепидемичните мерки.", посочи кметът на Казанлък.

В разговорите с директори на училищата в град Казанлък директорите заявиха, че запазват качеството на образованието, въпреки трудната 2020 година, запазва се и броят на учениците, с лек ръст на завърнали се от чужбина деца, запазен е и преподавателският състав. „Сигурна съм, че децата получават най-доброто като образование, грижа и възпитание!“, заяви Галина Стоянова. Тя отчете, че предвидените от нея и нейния екип ремонтни дейности по обновяване на дворни пространства и спортни площадки е свършено като цяло. „Ще се справим!“, увериха директорите на казанлъшките училища.

По населените места училищата също са в добро състояние, стана ясно от срещата с техните директори.  Селските училища са запазени и обновени през последните години, за което директорите благодариха на кмета Галина Стоянова и нейния екип. Те ще посрещнат децата в освежени и топли учебни помещения. На много места преподавателският състав е допълнен от нови, млади учители.

Всеки от участниците в срещите получи поздравителен адрес и цветя от кмета, както и специални подаръци-изненади и поздравления за всички, близо 600, малки момичета и момчета, които утре ще прекрачат училищния праг за първи път. За новата учебна година кметът на община Казанлък пожела „Бъдете здрави Вие и Вашите семейства, децата и родителите! Дано новата учебна година да е по-спокойна, присъствена и успешна!“.

Коментари към новината

Още новини от Образование