Новини от област Стара Загора и България

Расте броят на децата в детските градини на Казанлък

Расте броят на децата в детските градини на Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова проведе  срещи днес с директорите на всичките 14 детски градини (13 общински и 1 държавна) и 16-те филиала на територията на общината. „Тази година имахме възможност да извършим ремонти, които значително подобриха условията за отглеждане на децата са добри.“, посочи Галина Стоянова. Тя изказа благодарност за самостоятелната работа на градините по външни проекти и за загрижеността на директорите по различни въпроси, които възникват в процеса на работа.

Кметът на Казанлък обърна внимание, че тя и екипът й полагат максимални усилия таксите на родителите да бъдат облекчени и подчерта, че вече трета година работи успешно програмата за финансово подпомагане на родители с новородени деца: „Програмата работи за младите хора, които осъзнато създават деца.“, обобщи Кметът на Общината.

Директорите споделиха, че са много удовлетворени от екипната работа и добрите условия в детските градини. Те отбелязаха ръст на приема на деца и изразиха благодарност от факта, че като цяло видът на градините отговаря на изискванията за модерна образователна институция. Добрата материална база носи облекчение в ежедневната им работа.

При връчването на благодарствени адреси и цветя, Кметът на Казанлък пожела за учебната 2021 – 2022 година. „Здраве и успехи!“.

Коментари към новината

Още новини от Образование